Košarkašice „Srema“ ubedljivo pobedile u Pančevu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U 11. kolu Kvalitetne lige Vojvodine za pionirke, ŽKK „Srem“ je na gostovanju u Pančevu ubedljivo pobedio ekipu ŽKK „Tamiš“ rezultatom 46:69 (2:21, 21:14, 10:18, 13:16).

Košarkašice „Srema“ odlično su otvorile utakmicu i nakon prve četvrtine vodile sa visokih 19 poena razlike. U drugoj četvrtini igračice Tamiša uspele su da smanje zaostatak pa su na odmor otišle sa 12 poena minusa. U drugom poluvremenu igračice u crno-žutim dresovima nastavile su da povećavaju svoju prednost koja je na kraju trećeg perioda iznosila 20 poena razlike. Sremicama je pripala i poslednja četvrtina koju su dobile sa 3 poena razlike. Na kraju utakmice Srem je zasluženo i ubedljivo pobedio rezultaton 69:46.

Najefikasnija igračica na utakmici bila je Nićiforović Anastasija iz Srema sa 25 postignutih poena. Dominatna i nezaustavljiva pod koševima bila je Janković Jelena sa 18 postignutih poena, a istakla se i Radaković Vladislava koja je zabeležila 12 poena dok je Simić Ana koja je deo meča provela na klupi zbog povrede zgloba postigla 6 poena. U strelce su se još upisale Kostić Svetlana koja je postigla 4 poena i Borić Ikonija i Rosić Milica koje su postigle po 2 poena. Igrale su još Balanac Nikolina, Okanović Jelena, Tanasić Sara, Divljak Milica, Vasić Marina, Lotocki Vanja.

Najefikasnija u ekipi Tamiša bila je Mitrović Marija sa 17 poena.

Trener „Srema“ Milošević Nikola dao je šansu svim igračicama na ovom susretu.

ŽKK „Srem“ Sremska Mitrovica: Divljak Milica, Simić Ana 6p, Balanac Nikolina, Kostić Svetlana 4p, Tanasić Sara, Radaković Vladislava 12p, Borić Ikonija 2p, Rosić Milica 2p, Nićiforović Anastasija 25p, Vasić Marina, Lotocki Vanja, Janković Jelena 18p, Okanović Jelena.
Trener: Milošević Nikola

ŽKK „Tamiš“ Pančevo: Strakovski M. 2p, Petronijević A, Zec M, Mitrović M. 17p, Peplišan M, Grosicki S. 8p, Kalinić V. 9p, Nestorov A. 6p, Pančevac N, Stojković T, Stanković M. 2p, Antić J.
Trener:

Ekipi ŽKK „Srem“ predstoji da odigra još jednu utakmicu u prvom delu prvenstva protiv neporažene ekipe ŽKK „Vrbas“ iz Vrbasa.

Možda Vam se svidi i