Košarkašice „Srema“ među 6 najboljih u Vojvodini

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U poslednjem kolu Kvalitetne lige Vojvodine za pionirke, u PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici košarkašice „Srema“ deklasirale su košarkašice Bele Crkve rezultatom 76:26 (9:8, 32:0, 21:13 14:5).

„Srem“ je bio superiorniji tim, celu utakmicu vodio i iz minuta u minut samo povećavao razliku. Domaće igračice dominirale su u svim segmentima igre i pokazale svoj kvalitet i potencijal. Gošće iz Bele Crkve uspele su samo u prvoj četvrtini da drže rezultatski priključak.

Trener „Srema“ Nikola Milošević dao je šansu i držao u igri tokom cele utakmice i mlađe košarkašice.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je kapiten Ikonija Borić sa 20 poena, Tamara Tešić 10p, Jelena Janković 10p, Jelena Okanović 6p, Vanja Lotocki 6p, Anastasija Nićiforović 5p, Nikolina Miškov 5p, Svetlana Kostić 4p, Milica Savić 4p, Ivana Pavlović 4p, Kristina Momčilović 2p, Sara Tanasić, Anđela Drinić. Vladislava Radaković nije ulazila u igru, a morala je i da napusti teren na poluvremenu iz zdravstvenih razloga.

Košarkašice „Srema“ ostvarile su veliki uspeh plasiravši se u najboljih šest ekipa Vojvodine. Pored „Srema“ plasirale su se još ekipe: ŽKK „Novosadska ŽKA“ iz Novog Sada, ŽKK „Proleter 023“ iz Zrenjanina, ŽKK „Vrbas“ iz Vrbasa, ŽKK „Stara Pazova“ iz Stare Pazove i ŽKK „Čelarevo“ iz Čelareva.

U 1. kolu Play off-a najboljih šest ekipa Vojvodine, ŽKK „Srem“ gostuje u Novom Sadu ekipi ŽKK „Novosadska ŽKA“.

Možda Vam se svidi i