Klubovi severne Mačve spremni za početak prolećnog dela sezone

FK “Podrinje” Mačvanska Mitrovica

Jesenji deo sezone bio je vrlo uspešan za Fudbalski klub “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice koji je na pauzu otišao sa trinaest pobeda i samo dva poraza. Mačvani su ubedljivo prvi na tabeli Sremske fudbalske lige.
Sa pripremama za prolećni deo sezone fudbaleri “Podrinja” su startovali 23. januara. Pripreme se sprovode, odnosno treninzi kako na terenu tako i u klupskoj teretani, intenzivno i sa elanom.

Trener prvog tima Milošević Željko ima na raspolaganju skoro sve igrače iz jesenjeg dela sezone. Gol “Podrinja” u narednom periodu čuvaće Relić Nenad, Erceg David i Marjanović Dragoslav. U defanzivi kluba iz Male Mitrovice igraće Arsenović Slobodan, Radovanović Nikola, Radovanović Aleksandar, Pantić Ivan, Tomić Aleksandar, Filipović Marko, Igrić Vladan, Jovanović Stefan, kao i igrači iz selekcije kadeta Zeljković Dušan i Jokić Jovan.

Vezisti su: Teodorović Mirko, Ivić Ivan, Mijailović Nenad, Pršić Nikola, Rogo Vanja, Živković Borislav, Kabašaj Nemanja, Pavlović Miloš, Ivanković Zoran, Adžić Luka i nekadašnji kadet Todorović Nikola.

U napadu “Podrinje” će se u prolećnom delu sezone osloniti na Đurđević Lazara, Petković Mišu, Prelić Stefana i Stojanović Aleksandar koji je takođe u prvi tim došao iz selekcije kadeta.

“Za sada pripreme se odvijaju bez problema, jer svi igrači koji su u klub na početak priprema došli su spremni i orni za rad”, rekli su iz uprave “Podrinja”.

Uporedo sa prvim timom sa pripremama su startovale i kategorije kadeta i starijih pionira “Podrinja”.

Škola fudbala koja radio u okviru kluba nije ni prekidala sa radom, odnosno nije pravila pauzu tokom zimskog perioda, tako da je sada organizovan nesmetan rad svih kategorija u klubu.

Cilj za prolećni sezone deo jasan je – zadržati prvu poziciju, kvalitet igre i konačno se plasirati u viši rang takmičenja.

“Ambicija je da se osvoji prvo mesto i da se napokon plasiramo u Novosadsko – Sremsku ligu što je po kvalitetu igračkog kadra, organizaciji i po postojećoj infrastrukturi “Podrinje” odavno zaslužilo. Nadam se da ćemo uspeti u tome i obradovati naše navijače”, poručuju iz uprave.

FK “Budućnost” Salaš Noćajski

Fudbalski klub „Budućnost“ počeo je sa pripremama za prolećni deo sezone u sredu, 24. januara. Na prozivci trenera plavo-belih Mite Ninkovića bilo je ukupno 18 starih igrača i pet novih.

Šest meseci nakon što je izabran na mesto predsednika kluba Dane Stanić je predao svoju „dirigentsku palicu“ mladom Marku Simiću. Stanić je i dalje ostao u upravi kluba, a u narednom periodu vršiće funkciju potpredsednika zajedno sa Aleksandom Lukićem.

Dosadašnji sekretar, a sada predsednik kluba Marko Simić rođen je 1994. godine. On je duži vremenski period bio najmlađi sekretar jednog fudbalskog kluba u celoj Sremskoj ligi i bez obzira što nikada nije igrao fudbal i na činjenicu da je izuzetno mlad u klubu veruju da će on novu funkciju obavljati na isti način kao i prethodnu, odgovorno, pouzdano i vredno. Znanje je sticao posmatrajući prethodne predsednike, ali i trenere kao što su pokojni Copija, zatim Varga, Kiš, Đonlić, Sokolović, Grabić i sada Ninković.

Fudbalski klub „Budućnost“ se odlučio da posle neuspešne prve polusezone pored promena u upravi pojača i svoje redove.

„Kada je uprava kluba uvidela da će se u nastavku sezone voditi žestoka borba za opstanak i to do poslednjeg kola, jer se upravo do tada neće znati koliko ekipa ispada u niži rang, uložili smo zaista ogromne napore da poboljšamo pre svega finansijsko stanje kluba, ali i igru na terenu“, rekao je predsednik Simić.

On je objasnio da su se sa tim ciljem u Salaš vratili nekadašnji kapiten tima Dragutin Radosavljević i to iz „Podrinja“ iz Mačvanske Mitrovice, zatim Miloš Marijanović iz „Borca“ u Martincima i Uroš Kljajić iz laćaračkog “LSKa”. Ekipu je takođe pojačao i oporavljeni Milan Šarac, koji je propustio celu polusezonu zbog preloma noge.

U „Budućnost“ je došao i golman Branislav Kukić koji je takođe duže vremena bio povređen i zbog toga bez angaživanja, ali je, naglašavaju iz kluba, perspektivan golman koji je prošao školu „Radničkog“ iz Sremske Mitrovice.
U saradnji sa izuzetnim fudbalskim radnikom Stojanom Kljajićem koji je nesebično pomagao klubu i u prethodnom periodu, a isto je nastavio i sada kada je Salaščanima poklonio celu garnituru dresova na pozajmicu je plavo – belima poslao i jednog igrača, a to je Vanja Zeljković iz „Hajduka“ iz Divoša.

„Sa „Hajdukom“ imamo izuzetan prijateljski odnos i zahvaljujem se Stojanu na pomoći koju bezrezervno pruža našem klubu“, rekao je Simić.
Dugogodišnja želja plavo-belih je bila da u svoje redove dovedu Slavka Simovljevića, popularnog Žigića, ta želja im se sada i ispunila. On je u Salaš stigao iz „Hrtkovaca“.

FK “Budućnost” su u prelaznom roku napustili Goran Simeunović koji će nastupati za klub iz Vognja, zatim Čeda Milovanović koji je otišao u Ravnje u FK “Zeka Buljubaša” i golman Rade Simeunović koji će polusezonu nastaviti u Metkoviću.

Trener Ninković pred početak prolećnog dela sezone poželeo je da njegove igrače pre svega posluži dobro zdravlje i da ne bude povreda koje su prošle godine u velikoj meri hendikepirale tim.

„Vodićemo grčevitu borbu za opstanak u ovom rangu takmičenja, ali ja verujem u klub, u moje igrače. Uz pojačanja i okosnicu tima koju čine kapiten Simeunović, golman Čupić, Mitar Janković, Nemanja Bošković, Nenad Grujić i Mirko Dobo mislim da ćemo taj cilj i ispuniti“, rekao je Ninković.

FK “Noćaj” Noćaj

Fudbalski klub“Noćaj“ iz istog mesta jesenji deo sezone završio je na sredini tabele drugog razreda Opštinske lige Sremska Mitrovica. S obzirom na to da je ekipa nedavno kompletno podmlađena, predsednik kluba Nebojša Ognjenović, kaže da je zadovoljan kako je njegov tim igrao.

Noćajci su sa zvaničnim pripremama krenuli nešto kasnije od ostalih timova, iz prostog razloga jer im i sezona počinje kasnije.

Ono što je zanimljivo za FK „Noćaj“, jeste da je jedina ekipa u tom rangu koja ima podmladak i to podmladak koji se takmiči u Sremskoj ligi zajedno sa još devet klubova. Noćajci tu odmeravaju snage sa ekipama čiji prvi timovi se nalaze u višem stepenu takmičenje i koje imaju obavezu da se takmiče. Uravo iz te mlađe selekcije u prolećnom delu sezone prvi tim će pojačati nekoliko mladih igrača, tačnije njih šestorica.

„U podmlatku imamo ukupno 26 registrovanih igrača i zaista to jeste dobar tim, jesenji deo sezoni podmlatka „Noćaja“ završio je na petom mestu, što je za nas lep uspeh, jer ima tu u takmičenju dosta kvalitetnih timova“, priča Ognjenović.

On se vraća na priču o podmlađivanju prvog tima i dodaje da upravo novih šest igrača koje je ranije pomenuo dolaze iz podmlatka. To su momci 1999. i 2000. godište koji više nemaju pravo da igraju za mlađe kategorije, a već su imali nastupe za prvi tim.

„Imamo rasadnik mladih igrača i mislim da se možemo time pohvaliti, jer retko koji klub na ovom području i šire ima takvu strukturu igrača, pa da iz sopstvenih redova u prvi tim dovede čak šest fudbalera“, kaže Nebojša.
On dodaje da se sada polako ostvaruje ono što su pre nekoliko godina zamislili kada su formirali mlađe kategorije.

„Pioniri idu u podmladak, omladinci u prvi tim, odnosno u seniore i tako jedan dobar klub treba da funkcioniše. Želeli smo da klub gradimo sa domaćim igračima i u tome uspevamo, spojićemo mladost i iskustvo i to bi nakon nekog vremena trebalo da da željene rezultate“, priča dalje Nebojša.

Šansu da se pokažu i dokažu imaće svi, okosnicu kluba svakako čine prekaljeni igrači sa višegodišnjim iskustvom, ali to neće umanjiti značaj dolaska u tim mladih fudbalera.

„Mislim da će se i ostali predsednici klubova složiti sa mnom kada kažem da je sve manje mladih igrača, sve manje kvalitetnih igrača, tako da ćemo mi iz uprave pokušati da naše fudbalere zadržimo u Noćaju. U naredne dve, tri godine naš tim će definitivno biti najmlađi, ali mislim da klub ima perspektivu i to je za nas najvažnije“, kaže Nebojša.

Pripreme za nastavak sezone za ovaj tim zvanično su počele u drugoj polovini februara meseca, ali kako objašnjava Nebojša, fudbaleri „Noćaja“ su trenirali i tokom zime. Sastajali su se i igrali fudbal u zatvorenim terenima dva puta nedeljno.

„Plan nam je da opstanemo u ovoj ligi, ovom razredu pri vrhu tabele, pa polako naredne sezone ako budemo dobro igrali da se plasiramo i u viši rang takmičenja“, završava Nebojša.

FK Sloga“ Zasavica

Fudbalski klub „Sloga“ koji okuplja mahom igrače iz obe Zasavice pod „trenerskom palicom“ Bratislava Pavlovića Brate, jesenji deo sezone završio je na trećem mestu prvog razreda Opštinske lige Sremska Mitrovica.

Sa pripremama fudbaleri „Sloge“ startovali su nešto kasnije, odnosno početkom marta meseca, jer i samo takmičenje za njih počinje kasnije, zbog manjeg broj klubova u ligi, a samim tim i manjeg broja kola.

Što se tiče jesenjeg dela sezone Brata kaže da je relativno zadovoljan prikazanom igrom njegovog tima, ono što je po njegovom mišljenju doprinelo tome da Zasavica ne bude na višoj poziciji jeste činjenica da je nekoliko utakmica odigrano bez par standardnih igrača.

„Moglo je bolje, nije da nije, ja nikada nisam zadovoljan, ali dobro, sada šta je tu je, nastavljamo da igramo. U našem razredu ima sedam ekipa, mi smo u gornjem delu tabele i za sada to je to“, kaže Brata.

„Sloga“ je u jesenjem delu sezone imala tri pobede, dva puta je igrala nerešeno i jednu utakmicu je izgubila. Treće mesto za ovaj tim za sada je sigurno, četvrtoplasirana ekipa zaostaje nekoliko bodova.

Prevelikih ambicija za nastavak sezone, iskren je Brata, Zasavčani i nemaju. Kako kaže, niže na tabeli sigurno neće pasti, bar ukoliko tim nastavi sa igrom kao u jesenjem delu, moguće je samo da napreduju gore.

Tokom prelaznog roka ni jedan igrač „Slogu“ nije napustio, računajući tu i ministra poljoprivrede Branislav Nedimović koji će nastaviti da igra za ovu mačvansku ekipu, ali takođe tim nije pojačao ni jedan novi igrač.

FK “Zeka Buljubaša” Ravnje

Jesenji deo sezone za Fudbalski klub “Zeka Buljubaša” bio je jedan od lošijih za klub iz Ravnja. Malo toga su igrači prikazali na terenu, a to se odrazilo i na tabelu, pa su tako Ravnjanci u samom dnu tabele Druge sremske lige Istok.

Nakon petnaest odigranih kola “Zekini” igrači su osvojili samo 12 bodova, pobedili su tri puta, isto toliko odigrali nerešenih utakmica, ali i nanizali čak devet poraza. Lošiji od njih su bili samo FK “Graničar” iz Kuzmina i FK “Sloboda” iz Šašinaca.

Međutim, da će pokušati da poboljšaju svoju igru, a samim tim i svoj položaj u ligi rekao je predsednik kluba Radmilo Budečević. U tome će, nada se on, pomoći nekoliko novih igrača koji su u “Zeku” došli nakon prelaznog roka.
Reč je konkretno o četiri igrača, jedan od njih je povratnik Čeda Milovanović koji je jesenji deo sezone proveo u “Budućnosti” iz Salaša Noćajskog, a iz istog sela u “Zeku” je stigao i golman Jeftić Srđan. U tim se takođe vratio i Stanković Nikola, a pojačao ga je još i Jovanović Marko. Klub je u prelaznom roku napustio samo Belovuković Marko.

“Zaista loša polusezona je iza nas, nismo pružili svoj maksimum i to se vidi i po rezultatima, ali iskreno verujem u to da sa pojačanjima možemo popraviti situaciju, Svakako ćemo raditi na tome, treniramo vredno od kraja januara i bićemo spremni za nastavak sezone”, rekao je Budečević i dodao je je trener tima i dalje Stanković Mirko Biba.

FK “Borac” Radenković

Krajem februara meseca fudbaleri “Borca” iz Radenkovića startivali su sa pripremama za prolećni deo sezone. Jesenji deo, za ovaj tim nije prošao slavno.

“Kako smo igrali to se vidi na tabeli. Nažalost jesenji deo sezone nije prošao dobro po nas, ali smo mlad tim i treba da steknemo iskustvo i rutinu. Najvažnije je da se fudbal igra u Radenkoviću”, rekao je Dane Stanić, predsednik kluba.

Fudbalski klub “Borac” završio je na pretposlednjem, šestom mestu drugog razreda Opštinske lige Sremska Mitrovica.

“Za nastavak sezone, odnosno za proleće rešili smo da budemo bolji, pa smo vratili naše igrače iz drugih klubova, pre svega iz Noćaja i Salaša Noćajskog sa kojim imamo fantastičan odnos i koji nas često pomaže”, priča dalje Stanić.

Kada je reč konkretno o igračima koji su se vratili u Radenković radi se o mladim fudbalerima, pa su tako “Borac” za prolećni deo sezone pojačali Samčevic Milivoj, Janković Dragorad, Belić Miloš, Vićentić Nikola. Oni su se u u klub vratili iz Noćaja, dok su se iz Salaša vratili Rudić Siniša, Savić Milan, Stanić Igor, Dostanić Miloš, zatim braća Vladisavljević Milutin i Miloš, kao i provereni golman, veliko pojačanje Janković Aleksandar koji je došao iz “Slobode” iz Šašinaca.

“Što se tiče pojačanja mislim da je za sada to sve, mada mi imamo dosta mladih igrača koji igraju u kadetskim ekipama drugih klubova, pa nije isključeno da će nam se u međuvremenu još neko priključiti. Niko nas nije napustio u prelaznom roku i to je važno reći. Za ovaj rang takmičenja mislim da je dovoljno mesec dana priprema sa nekoliko prijateljskih utakmica. Iskreno se nadam i verujem da će u nastavku sezone biti puno bolje, ima mladih i talentovanih igrača u našem selu i šteta je da se fudbal ne igra u Radenkoviću. Uprava će pokušati da ih zadrži u “Borcu” i da polako krčimo sebi put ka vrhu tabele”, završava Stanić.

You May Also Like