Hesnerci borbenom i požrtvovanom igrom do treće pobede

Od strane Ozon
0 komentar

FK Radnički (Sremska Mitrovica) – FK Cement (Beočin) 2:1 (1:1)

Stadion u Hesni, gledalca 200. Sudija: Janjuš Predrag iz Pančeva.

Strelci: Skorupan u 38.minuti i Kačar u 75. minuti za „Radnički“, Ivanović (autogol) u 9. minuti za Cement.

Žuti kartoni: Ćurko, Ivanović, Kačar i Kovačić („Radnički“), Peković, Kojčić i Soković („Cement“).

„Radnički“: Vujasinović 8, Ristić 8, Jević 8, Kačar 9, Ivanović 7, Kremenović 8, Vukmir 8, Ćurko 8 (Kovačić 8). Herceg 8, Stoisavljeviić 8, (Skorupan 9), Simić 8 (Janković 8).

„Cement“: Romić 8, Peković 8, Kojčić 7, Zogović 8, Ilić 7 (Pavlović 7), Miletić 7 (Vemić 7), Popović 7 (Vučić 7), Tepić 8, Soković 8, Velimir 7, Stojaković 7.

Igrač utakmice: Nemanja Kačar 9.

U borbenoj i požrtvovanoj utakmici, Hesnerci su zabeležili i treću uzastopnu pobedu, sa kojom su poslednje mesto prepustili komšijama, „Radničkom“ iz Šida. Lep prolećni dan u Hesni, idelani uslovi za igru, raspoloženi domaći fudbaleri i gosti iz Beočina koji su došli da pobede, dokazali su zašto je fudbal bio i ostao najpopularnija sportska igra na svetu.

Dramatična i uzbudljiva utakmica, obradovala je sve navijače „Radničkog“ koji su uživali gledajući ovu fudbalsku predstavu, koja vraća veru i nadu da će se u Hesni i sledeće godine igrati srpskoligaški fudbal

Sve na stadionu posebno je impresionirala borbenost i požrtvovanje igrača „Radničkog“ koji su izgarali za svaku loptu i svaki pedalj terena i junački se borili do krajnjih granica snage, iako su gosti poveli već u 9. minutu, autogolom halfa Ivanovića.

Veteran Damir Skorupan, koji igra u životnoj formi, podigao je tribune na noge, kada je majstorski na petercu izbacio trojicu odbrambenih igrača „Cementa“ iz igre i loptu poslao u mrežu nemoćnog Romića.

Drugo poluvreme proteklo je u potpunoj ofanzivi domaćih igrača koji su jurišali i kidislai na gol „Cementa“. Kada je u 70. minuti u igrao ušao mlad nada i perspektivni Aleksandar Kovačić Saks, koji je u nekoliko napada promešao i razdrmao odbranu „Cementa“, gol je visio u vazduhu.

Igrao se 75. minut kada je Kovačić majstorski izveo slobodan udarac, skrećeni korner sa desne strane. Loptu je ubacio u šesnaesterac „Cementa“, gde nebeskim skokom, najbolji igrač utakmice, gorostasni half, Nemanja Kačar, glavom neodbranjivo zakucava i šalje loptu u mrežu i diže ceo stadion na noge uz erupcija oduševljenja i veselja.

Nemile scene posle utakmice, kada su razočarani igrači i trener „Cementa“ Milošević Dragan, želeleli fizički da se obračnaju sa sudijskom trojkom i predsednikom „Radničkog“ Lončarevićem i ostalim članovima uprave domaćih, su vrlo brzo smirene, jer u fudbalu je pravilo ko gubi ima pravo i da se ljuti.

Možda Vam se svidi i