Hermina Lukač i Bojan Kličarić svetski prvaci Tandem mix

KLUŽ, 19. maj (Info centar).- Hermina Lukač i Bojan Kličarić osvojili su šampionsku titulu na kuglaškom juniorskom Prvenstvu sveta u Klužu u Rumuniji u disciplini miks tandem pošto su u izuzetno uzbudljivom finalu savladali slovenačku kombinaciju Anja Forštnarič- Timi Jurančič na „zlatne kugle“.

U setovima je bilo 1:1, prvi dobili Slovenci 147:175 – tri „devetke“ u „čišćenju“, drugi srpski miks 161:148 i odlučivale su po dve dodatne kugle.

Slovenac Timi Jurančič je igrao prvi i oborio „sedmicu“. Bojan Kličarić je odgovorio – “sedmicom“. Odlučivale su – dame. Anja Forštnarič je srušila „devetku“, ali je i Hermina Lukač sjajno odgrala i – „devetka“. Pošto je bilo 16:16 promenjene su staze i sada je prvi igrao Kličarić oborivši sedam čunjeva. Jurančič je parirao – „sedmicom“. Tada je Hermina Lukač postala junakinja finala: oborila je opet „devetku“ i stavila Anju Forštnarič na muke. Zadrhtala je ruka i Slovenka je srušila „četvorku“ za zlato Srbije 16:11.

Bronzane medalje pripale su češkom miksu Pavelkova – Koktal i italijanskoj kombinaciji Rundgašer – Eger.

– Nikada nisam igrao sa Herminom Lukač u miksu, ali smo se brzo uklopili. Najteži meč bio mi je sa Slovencima koji su igrali u visokom ritmu celo prvenstvo i da smo izgubili ne bi mi bilo krivo, jer su zasta dobri. Nije bilo lako doći do titule, jer smo sve mečeve dobili na „zlatne kugle“ koje su i rulet i gde greške skupo koštaju. Naše zlato došlo je na tom talasu „zlatnih kugli“- rekao je Bojan Kličarić koji ima dva ekipna zlata (Novigrad 2016. i Kluž 2018) srebro u tandemu sa Igorom Kovačićem uz svetski rekord i bronzu u sprintu od pre dve godine. Nedostaju mu samo medalje u pojedinalnom delu i za kombinaciju…

You May Also Like