„Budućnost“ brojala do 5 u Hrtkovicma!

Sremska Mitrovica – U 19. kolu Salaščani su gostovali davljeniku u Sremskoj ligi, ekipi Hrtkovaca. Plavo beli su istrčali na teren silno motivisani da ostvare povoljan rezultat i ponesu bodove kući, bodove koje im već sad može se reći znače i skoro siguran opstanak u ligi, što je bio i glavni cilj na startu druge polusezone.

Krenulo je dobro za Salaščane od samog starta, u 7. minuti Zeljković izvodi skraćeni korner, oštro centrira u 5 metara domaćina, lopta udara jednog domaćeg igrača, menja pravac i vara golmana Čiču, 0:1! Nije se dugo čekalo na drugi pogodak, Dobo dobija loptu na 30 metara, povlači je ka protivničkom golu i sa nekih dvadesetak metara šutira precizno loptu uz samo desnu stativu, 0:2! U 30. minuti, domaći igrači su imali idealnu situaciju da smanje rezultat, naime u jednoj kontri posle odlične odbrane domaćeg golmana, 1 na 1 sa Simovljevićem, domaćeg igraća Marijanović ruši na samoj liniji od 16 metara, sudija je procenio da je faul bio unutar kaznenog prostora i pokazao na belu tačku. loptu je uzeo Beronja, šutirao oštro po zemlji, ali ga Čupic čita i brani njegov udarac. Posle toga domaći igrači psihički padaju, što su gosti znalački iskoristili. Zeljković još jedna asistencija iz kornera za Grujića, 0:3! I u samom finišu Janković izlazi 1 na 1 sa domaćim golmanom, zaobilazi ga i šalje loptu u praznu mrezu za 0:4!

Na poluvremenu Kljajić ulazi umesto Radosavljevića, a u 65. Jesretić umesto Šarca. U 70. minuti, Marijanović ulazi u domaći kazneni prostor, štoper ga ruši i sudija opravdano pokazuje na 11 metara. Siguran izvođač za 0:5 bio je Darko Stanić. Odmah posle toga Simeunović menja Stanića.

Do kraja utakmice, gosti su se očigledno opustili, čuvali se od kartona i tako i padaju 2 brza gola za domaćina, da koliko toliko ublaže poraz.

Narednu utakmicu „Budućnost“ igra u Salašu Noćajskom sa ekipom „Željezničara“ iz Inđije, 7. aprila u 16 časova.

You May Also Like