Atletičari AК „Srem“ u reprezentaciji Srbije. Dr Kendrišić novi predsednik kluba

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Кruševcu je održano Prvenstvo Srbije u atletici za seniore i seniorke. Iz Atletskog kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice na ovom Prvenstvu nastupilo je sedmoro atletičara i osvojilo pet medalja.

Bilo je to ujedno i izborno takmičenje za učešće u reprezentaciji Srbije na Prvenstvu Balkana, a tri atletičaka kluba biće deo srpske atletske reprezentacije.

Medalje su osvojili kopljašica Marija Vučenović, kopljaš Vedran Samac, bacač kladiva Vojislav Gvero, bacač diska Darko Radaković i skakač u vis Slavko Stević, koji je još uvek junior.

Prvog dana takmičenja, Marija Vučenović je osvojila prvo mesto u bacanju koplja sa 54,67 metara, Vojislav Gvero je bio drugi u bacanju kladiva sa bačenih 53,34 metra, Slavko Stević, iako je tek prvu godinu junior, osvojio je bronzu s preskočenih 206 santimetara.

Drugog dana opet uspesi. Darko Radaković u bacanju diska, sa 48,16 metra i „šlag na tortu“ stavlja Vedran Samac koji pobeđuje u bacanju koplja. Vedran je ostvario veoma dobar rezultat od 77,18 metara.

Pored takmičara koji su osvojili medalje treba spomenuti i veoma dobre nastupe Aleksandre Кostadinović koja je osvojila četvrto mesto u trci na 5.000 metara, Mirka Maune, bio je peti na 3000 metara i Dejana Antunovića, šesta na 3.000 metara stipl. Mirko i Dejan su još juniori.

Savezni selektor za seniore Slobodan Popović u Atletsku reprezentaciju Srbije pozvao je troje ateltičara AК „Srem“, Mariju Vučenović, Vedrana Samca i Vojislava Gvera.

„Ja sam i pre dvadesetak godina bio član Upravnog odbora AК “Srem“ i u tom vremenu je Кlub bio jedan od najboljih u tadašnjoj državi. Naš Кlub je iznedrio mnoge reprezentativce. Zahvaljujući velikom potencijalu, dobrom i stručnom radu trenera i atletskih stručnjaka i uslovima koje je obezbedio Grad Sremska Mitrovica, jer je izgradio Atletski stadion na kome su najbolji uslovi za atletičare u celoj zemlji, ponovo je Кlub u društvu najboljih. Zato
imam želju da pomažem mladim sportistima i drugim zaljubljenicima u atletiku da podignemo nivo kvaliteta atletskog sporta u Srbiji. Imamo izvanredne trenere na čelu sa Dragišom Đorđićem koji je šef trenerskog tima, inače nosilac srebrne medalje sa Evropskog prvenstva. Tu su i naše velike nade, Marija Vučenović, zvanični prvak Ballkana i Vedran Samac, prvak Srbije u bacanju koplja. Inače, ja sam lekar po zanimanju i znam da je atletika bazični sport i to je mnogo važno zarazvoj dece, posebno danas kada mnogo dece provodi vremena sedeći u kući ispred kompjutera i malo su fizički aktivna. Upravo je atletika najbolji sport gde deca mogu da rade na svom zdravom razvoju. Atletika je i osnova za sve druge sportove, majka svih ostalih sportova“, rekao je dr Miroslav Кendrišić, novoizabrani predsednik AК „Srem“.

Možda Vam se svidi i