Subota je bila uspešan dan za košarkaše Mega Bemaxa pošto je u okviru 2. kola ABA lige u Sremskoj Mitrovici ubedljivo savladan FMP sa 89:61.

Ipak, ceo događaj je počeo nekoliko sati ranije pošto su u predigri susreta ABA lige, mečeve odigrali prvo kadeti Srema i ekipe ABC Basket iz Tuzle, a potom i juniori Mega Bemaxa i ABC Basketa. Rezultat je bio u drugom planu a na kraju je usledila zajednička slika za uspomenu.

Na samom meču između Mege i FMP-a je nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru kog su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Ovoga puta su to bile kajakašice Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk.

Olivera je rođena 16.07.2002. i odlična je učenica drugog razreda Srednje medicinske škole. Kajak trenira već 7 godina. Prvakinja je Vojvodine i Srbije u disciplini jednosed na 500 metara. Na takmičenju Olimpijske nade u Poljskoj je zauzela 3. mesto u istoj disciplini dok je u dvosedu sa Anastazijom osvojila 2. mesto na 200 metara.

Anastazija je rođena 31.08.2002. i takođe je odlična učenica drugog razreda Srednje medicinske škole. Dvostruka je prvakinja Vojvodine i Srbije u jednosedu na 200 metara a na nedavnom takmičenju Olimpijske nade u Poljskoj je zauzela 3. mesto u jednosedu na 200 metara dok je sa Oliverom osvojila srebrnu medalju u dvosedu.

Olivera i Anastazija su se na početku meča prilikom predstavljanja pozdravile sa igračima Mege a meč su propratile sa specijalnih mesta pored terena, da bi pred početak drugog poluvremena bile predstavljene publici, kada su od kluba dobile poklon pakete.

Na kraju meča su se Olivera i Anastazija za uspomenu slikale sa Ognjenom Čarapićem i Adamom Mokokom.

U poluvremenu su odigrana dva brza 3×3 basket meča u kojima su se takmičili osnovci iz Sremske Mitrovice. Ekipa Svejedno je pobedila tim Zbunjen sa 6:2 a H20 su bili bolji od MH sa 3:1. Mini liga će biti igrana tokom utamica Mega Bemaxa u Sremskoj Mitrovici a za pobednike su predviđene lepe nagrade.

U pauzama između četvrtina su se gledaoci takmičili u šutiranju sa pola terena za poklon TV, ali na žalost, nisu bili precizni.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Možda Vam se svidi i