Zlato za Bojana Kličarića iz Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kuglaški juniorski reprezentativac „Crvene zvezde“ Bojan Kličarić iz Sremske Mitrovice i prvotimac zrenjaninskog „Kristala“ Dragana Dorožan osvojili su seniorske šampionske titule u kategoriji sprint u sezoni 2017-2018.

Interesantno da su Dragana Dorožan i Bojan Kličarić trijumfovali i na regionalnim prvenstvima, kvalifikacionim za Šampionat Srbije.

Kličarić, kome je ovo četvrta medalja u sprintu u karijeri (zlato 2017, bronza 2015, srebro 2014. i bronza 2013.) savladao je u finalu na kuglani na Banjici u Beogradu takođe juniorskog reprezentativca Davida Lainščaka (Radnički, Novi Sad) sa 2:0 u setovima (108:101, 109:88). Dve bronze pripale su Damiru Dojiću (Radnički Novi Sad) i Miloradu Bosiću (Apatin).

Kličarić je postigao zapažen uspeh i na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za juniore u Novom Sadu koje je okupilo preko 40. takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji Kličarić je osvojio Prvo mesto sa oborenih 666 čunjeva i plasirao se na završno takmičenje najboljih Juniora koje će se održati 17. decembra u Banji Junaković.

Na završnom takmičenju okupiće se osam najboljih kuglaša i kuglašica u juniorskoj konkurenciji i u direktnom nadmetanju odlučiće ko je najbolji u Srbiji u 2017. godini.

Bojan Kličarić je svoje prve kuglaške korake napravio u kuglani u sportskom centru „Pinki“, a sada sa velikim uspehom brani boje Kuglaškog kluba „Crvena Zvezda“ kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji i član je juniorske kuglaške reprezentacije Srbije.

Izvor/foto: D. Simunović

You may also like