Uspešan vikend za atletičare „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Atletičari „Srema“ imali su veoma uspešan vikend. Nastupili su na nekoliko takmičenja i osvojili pregrš medalja.

Prvenstvo za mlađe pionire (U14) – Kruševac 23.9.2017.
Sedam članova AK “Srem“ nastupilo je na prvenstu Srbije za mlađe pionire u Kruševcu i osvojene su dve medalje – zlato i srebro!
Ksenija Zoranović nova je šampionka Srbije na 60m a do odličja je stigla novim ličnim rekordom 8,24 sekunde. Imala je najbolje vreme u kvalifikacijama (8,33), finale je istrčala koncentrisano i sa velikom željom da pobedi. Sprovela je zacrtano i na kraju se zasluženo radovala svom najvećem dosadašnjem uspehu – zlatu na državnom prvenstvu.

Mila Miljković je osvojila srebro u bacanju kugle (2kg) novim ličnim rekordom od 11,52m što je za čak 54cm bolje od njenog dosadašnjeg najboljeg rezultata. Ona je mlađa pionirka i sledeće godine tako da prostora za napredak ima na pretek.

Četvrto mesto je osvojio Dražen Begović u bacanju vorteksa. Na bacalištu najsitniji građom ali brze ruke žestoko se borio i iako nije stigao do postolja zaslužuje velike pohvale za zalaganje.

Kod devojčica, takođe u bacanju vorteksa, šesto mesto mesto osvojila je Lana Krnjević rezultatom 46,26m, a Milana Simić je bila osma u disciplini skok u dalj iz zone odskoka rezultatom od 4,71m.

Trkači na srednje staze nisu imali svoj dan pa je Marinković Mila odabravši lošu taktiku završila kao peta rezultatom ispod njenih trenutnih mogućnosti, a Andrej Joksimović, novajlija u redovima „Srema“, je platio danak neiskustvu i bio deveti na 800m, ali to je sport – velika škola.
Sezona za mlađe pionire na stazi je pri samom kraju i možemo biti zadovoljni ovom 2017. godinom.

Velika nagrada Srbije – Kruševac
U seniorskoj konkrenciji za Veliku nagradu Srbije boje „Srema“ branili su kopljaš (800g) Vedran Samac i Sara Stanimirović u disciplini bacanje diska (1kg). Vedran je bio drugoplasirani rezultatom 73,61m dok je Sara zauzela treće mesto sa prebačenih 21,17m.

Na Gospojinskom atletskom mitingu za mlađe kategorije održanom na novoj šabačkoj atletskoj stazi u organizaciji AŠK-Tempo nastupilo je devet atletičara „Srema“, a osvojeno je čak trinaest medalja!

Zlatne medalje – Katarina Škorić (dalj zona + 200m), Aleksandar Jeftić (dalj zona, 200m), Đorđe Topić (vortex), Krstić Natalija (kugla 3kg), Krnjević Lana (vortex).
Srebrne medalje – Lazar Andrić (dalj zona + 60m), Teodora Čonić (200m), Luka Krnjević (vortex).
Bronzane medalje – Bertok Sara (U20), Teodora Čonić (60m).
Najbolje rezultate među njima su ostvarili Đorđe Topić u vorteksu (preko 52m), Katarina Škorić i u dalju (3,53m) i na 200m pretrčavši ih za 31,5 sekunde.

Na otvorenom prvenstvu Beograda za juniore u trci na 5000m nastuplii su Mirko Mauna i Antunović Dejan. Mirko je pobedio rezultatom 16:43,50 dok je Dejan bio treći sa 17:17,34.

Možda Vam se svidi i