Tri medalje za atletičare „Sirmiuma“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tri medalje od čega dve zlatne osvojili su atletičari „Sirmiuma“ iz Sremske Mitrovice na juniorskom prvenstvu Srbije održanom proteklog vikenda u Kruševcu.

Na prvenstvu blistao je Ognjen Stojanović koji je trijumfovao u trci na 100 m sa novim ličnim rekordom na 100 m 10,74 ali sa nedozvoljenim vetrom. Ognjen je tako obezbedio mesto u rprezentaciji Srbije za predstojeće prvenstvo Balkana u Rumuniji.

Njegov trener Goran Pavlović zadovoljan rezultatom napominje da je ovo samo usputna stanica i da su ambicije velika međunarodna takmičenja.

Na takmičenju posebno raspoložena bila je i štafeta „Sirmiuma“ u sastavu Nemanja Jorgić, Aleksandar Sekulić, Dušan Džodan i Ognjen Stojanović koji su novi šampioni Srbije na 4×400 m pobedivši favorizovani beogradski „Partizan“ dok su na 4×100 osvojili srebrnu medalju. Sara Kiš je 100 m istrčala za 12,36 sekundi i bila četvrta, na žalost ona neće putovati na prvenstvo Balkana u štafeti Srbije, jer pioniri po propozicijama ne mogu nastupati za starije juniore, što je velika šteta, jer je izborila pravo.

Visoka četvrta mesta zauzeli su Ognjen DespiĆ u bacanju koplja i Uroš PetriĆ u bacanju kladiva.

Možda Vam se svidi i