Održan Međunarodni džudo turnir ,,Judo kup Sirmium 2017,,

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U mitrovačkom „Pinkiju“ u nedelju, 19. novembra, održan je tradicionalni, 29. po redu Međunarodni džudo turnir „Sirmium 2017“ Bila je to, svakako, najveća i najvrednija sportska priredba u Sremu u vikendu iza nas. Turnir, koji se održava u katagoriji mlađih takmičara, pobudio je izuzetno interesovanje i okupio čak 319 takmičara iz 43 kluba. Bio je to, svakaklo, najmasovniji turnir Džudo kluba „Sirmium“ u proteklih nekoliko godina.

Nastupili su takmičari iz Beograda, Pančeva, Zrenjanina, Novog Sada, Kaća, Vinkovaca, Bijeljine, Zvornika, Rume, Požege, Kutjeva, Doboja, Bora i mnogih drugih mesta.

Turnir je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić i u ime domaćina pozdravio sve njegove učesnike. On je podsetio da „Sirmium“ nastavlja tradicije „Tehnologa“, osnovanog pre 49 godina i da je kroz ova j klub prošlo više hiljada mladih poštovalaca te drevne borilačke veštine.

U okviru ceremonije svečanog otvaranja, predsedniku i šefu stručnog štaba „Sirmiuma“, Velimiru-Veletu Vukoliću uručena je plaketa Sportskog saveza Grada za izuzetan doprinos razvoju, unapređenju i afirmaciji na domaćoj i međunarodnoj sceni mitrovačkog džudoa.

Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari i medalje.

U konkurenciji mlađih poletarki, pobednički pehar pripao je novosadskoj „Slaviji“, „Proleter“ iz Zrenjanina je bio najbolji u nadmetanju mlađih poletaraca.

Gosti iz Zvornika trijumfovali su konkurenciji starijih poletarki, Džudo klub „Sirmium“ pobedio je u nadmetanju starijih poletaraca, Sirig je bio najbolji u konkurenciji mlađih pioniriki, „Proleter“ je pobedio u konkurenciji mlađih pionira. U generalnom plasmanu najbolji je bio „Proleter“, ispred „Slovena i „Siriga“.

Domaći takmičari ispunili su očekivanja osvajanjem pet medalja, od toga čak tri zlatne i dve srebrne i to u veoma jakoj konkurenciji. Katarina Tomić domogla se najblistavijeg odličja u nadmetanju starijih poletarki. Luki Novakoviću pripalo je zlatno u disciplini starijih poletaraca. U istoj konkurenciji, Nikola Diklić bio je drugi, kao i Nikola Šajin, dok je David Perković takođe osvojio najblistavije odličje.

 

Možda Vam se svidi i