Najmlađi atletičari AK “Srem“ drugi u Srbiji!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Zrenjaninu je održano finalno takmičenje Prvenstva Srbije u dečjoj atletici za godišta od 2006. do 2009. na kojem je ekipa AK „Srem“ iz Sremske Mitrovice osvojila drugo mesto u kategorji 2008. godišta.

Takmičenje je bilo grupno, a ekipa su brojale najmanje osam članova uz moguće rezerve. Odnos dečaka i devojčica mora biti 4:4 ili 5:3. Kroz kvalifikacije širom Srbije došlo se do predstavnika tri regiona:
Vojvodina, centralna Srbija i Beograd, a iz svakog regiona učestvovale su po dve ekipe.

Takmičilo se u pet disciplina: poligon brzine (trčanje uz preskakanje prepona), bacanje medicinke i bacanje vorteksa (zbirno sabiranje rezultata), skok u dalj iz mesta (gde ja stadoh ti produži) i poligon izdržljivosti.

Ekipu „Srema“ su sačinjavali: Iva Bežanović, Iva Skakić, Katarina Škorić, Lena Božović, Lena Biserčić, Miona Maksimović, Aleksa Žigmundovac, Lazar Lav Komlenić i Relja Radovanović.

Oni su bili najbolji u bacanju vorteksa, drugoplasirani u bacanju medicinke i poligonu izdržljivosti, a trećeplasirani u poligonu brzine i skoku u dalj.

Na takmičenju su dominantni bili klinci iz novosadske „Vojvodine“ koji su pobedili u svim uzrasnim kategorijama.

KROS RTS-a Šabac

Mala grupa trkača nastupila je na Krosu „RTS-a“ u Šapcu, drugom u ovogodišnjoj seriji.

Najuspešnija je bila Mila Marinković u trci devojčica VII razred. Ona je trčala sjajno, vodila drugu polovinu trke, stvorila prednost, ali je u samom finišu izgubila zlato. Pripalo joj je srebro za utehu.

Petoplasirana u trci devojčica VIII razred je bila Sara Bertok, šesti, takođe dobar, je u trci dečaka IV razred bio Milenko Ilić, dok je Nikola Kličarić završio trku dečaka petog razreda plasiran negde na sredini.

Mlađi juniori Mirko Mauna i Dejan Antunović su snage odmerili sa seniorima u trci na 6.000 metara. Mirko je bio trinaesti, a Dejan četrnaesti. Ova trka im je dobro došla kao neka vrsta probe pred kros Srbije u Boru koji će se održati 28. oktobra jer će tamo trčati 5.000m.

Možda Vam se svidi i