Mitrovački „Radnički“ startovao sa pobedama u pripremnim utakmicama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ako se po jutru dan poznaje, mitrovački FK „Radnički“ će i ove sezone igrati dobar, dopadljiv i atraktivan fudbal u Srpskoj ligi Vojvodina, u kojoj se uspešno takmiči već šestu, uzastopnu sezonu. Hesnerci su odlično počeli pripreme i savladali su uvek neugodne rivale „LSK“ iz Laćarka sa 2:0 i „Podrinje“ iz Mačvanske Mitrovice sa 2:1.

Redove Hesneraca pojačali su: Darko Rokso iz Vršca, Mladen Savić iz „Radničkog“ iz Šida, Aleksandar Naglić iz „Jadrana“ iz Golubinaca, Goran Stević iz „Podrinja“ iz Mačvanske Mitrovice, Nemanja Kačar iz „Dunava“ iz Starih Banovaca i Dejan Strniša iz „Hajduk Stanka“ iz Crne Bare.

Klub su napustili: Branko Stupar, Petar Barić i talentovani golman Jokić koji je prešao u „Slogu“ iz Erdevika. Braća Simikić, Đorđe i Nebojša su na probi u Austriji. Perspektivni centarfor Nemanja Šarić je na probi u Bazelu u Švajcarskoj. Slobdan igrač je i Ivan Berić.

Šef sručnog štab Darko Baljak i njegovi pomoćnici Darko Gavrilović i trener golmana Đorđe Vukajlović imaju na raspolaganju 30 fudbalera. Žestoka konkurencija je za svako mesto u timu i samo najbolji i najspremniji će izboriti mesto u prvoj postavi.

Okosnicu tima će činiti stari i provereni igrači: Golman Šivoljicki, kapiten Lovrić, Skorupan, Ristić, Kovačić, Naglić, Kačar, Savić i Rokso.

Mladi Hesnerci koji su se već dokazali i opravdali su poverenje u prošlom, teškom prvenstvu Srpske lige su: Golman Veselinović, Bajunović, Herceg, Đžibrić, Simić, Babić, Zazić, Grubiša. Đilas i Lukić.

Prvom timu je priključeno i pet najboljih omladinaca koji treniraju i igraju pripremne utakmice.

U subotu, 22. jula Radnički gostuje „Slovenu“ u Rumi. Utakmica počinje u 18:30 časova. U sredu 26. jula u 18:00 ha u Hesni, Radnički dočekujue sremskog prvoligaša i FK „Inđiju“, trenutno najbolji fudbalski klub u Sremu.

U petak, 28. jula Radnički gostuju na turniru u Erdeviku.
U 17:30 časova igraju „Radnički“ (Šid) – „Hajduk“ (Divoš). U 19:30 igraju „Sloga“ (Erdevik) – „Radnički“ (SM). U nedelju 30. jula igra se finale turnira u Erdeviku.

U subotu, 5. avgusta u 18:00 časova „Radnički“ dočekje FK „Provo“ iz Prova, novi član Srpske lige Zapad.

Generalnu probu Hesneci će imati u subotu, 12. avgusta kada u 17 časova u Hesnu dolazi ekipa Loznice.

Uprava kluba na čelu sa neumornim predsednikom Dragoljubom Lončarevićem, njegovim zamenikom Sašom Stojković, sportskim direktorom Macanovićem, direktorom stadiona Borovcem, sekretarom Plavšićem i uvek agilnim i iskusnim sekretarom stručnog štaba, Branislavom Bajom Nenićem, koji je leva i desna ruka predsednika Lončarevića, obezbedili su optimalne uslove za sve četiri selekcije crveno-belih iz Hesne. Pioniri, kadeti, omladinci i prvotimci se takmiče u najvišem i najkvalitetnijem rangu u Pokrajini, rame uz rame sa „Vojvodinom“ i „Proleterom“ iz Novog Sada, „Spartakom“ iz Subotice, Inđijom i drugim najboljim vojvođanskim klubovima.

Olmladinsku školu Radničkog vodi Željko Dimitrić i Budimir Budiša Mitrović. Jedan deo mlađih selecija Radničkog trenira na nekadašnjem igralištu Poljostroja u Bloku „B“.

Njabolji fudbal se i dalje igra u Hesni, a „Radnički“ je i dalje najbolji i vodeći klub sremskomitrovačke opštine i centar fudbala u gradu pored Save.

U subotu, 19. avgusta Hesnerci startuju sa velikim ambicijama i željama u prvenstvu Srpske lige Vojvodina

U svojoj 96. godini uspešnog rada i postojanja sa tradicijom koju su mukotrpno stvarale generacije i generacije Hesenraca, stvoren ugled i imidž radničkog kluba, koji je i dalje stetište okupljanja radnika i radničke omladine, daje obavezu i nadu da će se fudbal i ove sezone uspešno igrati u Hesni.

Možda Vam se svidi i