Mirko Mauna član kros reprezentacije Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Boru je 28. oktobra održano Prvenstvo Srbije u krosu za sve kategorije. Takmičenje je bilo izborno za kategorije juniora/ki, mlađih seniora/ki i seniora/ki. Za ulazak u reprezentaciju je bio potreban plasman među prva četiri takmičara. Mirko Mauna član AK “Srem” se u toj trci gde su zajedno na 5.000 metara trčali mlađi i stariji juniori ukupno bio trećeplasirani, dok je u svojoj kategoriji bio drugi.

Ostvaren plasman mu omogućava nastup za juniorsku reprezentaciju Srbije na Krosu Balkana u gradu Čanakale u Turskoj, za dve nedelje, tačnije 11. novembra.

U istoj trci nastupio je i borbeni Dejan Antunović koji je u ukupnoj konkurenciji bio šesti, a u konkurenciji mlađih juniora četvrti. Trčao je veoma hrabro bez straha od konkurencije i zaslužio sve pohvale za zalaganje, iako nije uspeo da ostvari plasman koji bi mu omogućio da opet ponese dres Srbije na nekom velikom takmičenju kao i letos na Balkanijadi na stazi, takođe u Turskoj.

Sara Bertok je kod starijih pionirki na 1500m bila trinaesta dok je Mila Marinković u trci na 1.000 metara nakon gužve na startu videvši da joj dobar plasman izmiče dodatno usporila i završila kao dvadeseta što svakako nije u skladu sa njenim trenutnim mogućnostima.

Kros trčanje nekom odgovara više, nekom manje ali nikome nije odgovarao veoma jak i hladan vetar koji je duvao i trkačima otežavao ionako težak zadatak. Konfiguracija staze sa raznovrsnom podlogom (kamen, trava, zemlja…) sa uzbrdicama i nizbrdicama je bila prava kros staza i mnogima je zadavala muke.

U svakom slučaju naš grad će na velikom međunarodnom takmičenju, dostojanstveno
predstavljati i jedan mitrovčanin – Mirko Mauna.

Možda Vam se svidi i