Košarkašice „Srema“ nastavile sa pobedama i u Kvalitetnoj ligi Vojvodine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U 1. kolu Kvalitetne lige Vojvodine za pionirke, sinoć su su u PSC „Pinki“ košarkašice ŽKK „Srem“ savladale ekipu ŽKK „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja rezultatom 58:51 (31:31).

Utakmica je od samog starta bila napeta. Tokom prvog poluvremena ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu, ali se na odmor ipak otišlo nerešenim rezultatom. Trener „Srema“ Nikola Milošević uspeo je u pauzi da motiviše svoje izabranice pa je u nastavku utakmice usledila mnogo bolja igra košarkašica „Srema“. Velikom borbenošću i požrtvovanjem na terenu igračice u žuto-crnim dresovima povećavale su razliku. Košarkašice „Jedinstva“ pokušavale su da smanje prednost domaćih, ali im raspoložene Mitrovčanke to nisu dozvoljavale. Nezaustavljiva za ekipu „Jedinstva“ bila je kapiten „Srema“ Ikonija Borić, a odličnu partiju u domaćoj ekipi pružila je i Anastasija Nićiforović.

Košarkašice „Srema“ zabeležile su važnu pobedu na startu Kvalitetne lige Vojvodine koja će im dodatno podići samopouzdanje pred naredne teške mečeve.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Ikonija Borić 30 poena, Anastasija Nićiforović 16p, Vladislava Radaković 4p, Tamara Tešić 4p, Jelena Okanović 2p, Milica Savić 2p, Jelena Janković, Milica Divljak, Nikolina Miškov, Svetlana Kostić, Vanja Lotocki.

Najraspoloženija igračica u ekipi „Jedinstva“ bila je Radić N. sa 17 postignutih poena.

U sledećem kolu ŽKK „Srem“ gostuje u Pančevu ekipi ŽKK „Tamiš“.

You may also like