AK “Srem” ekipno prvi na Prolećnom mitingu prijateljstva, kopljašica iz Sente postavila svetski rekord

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – U nedelju 23. aprila, na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održan je Prolećni miting prijateljstva.

Organizator je bio Atletski klub „Srem” iz Sremske Mitrovice, a na takmičenju je učestvovalo više od 30 klubova i 576 atletčara.

Kuriozitet ovog takmičenja je svetski rekord u bacanju koplja (400g) u kategoriji starijih pionirki, 2002. i 2003. godište. Taj istorijski rezultat je ostvarila atletičarka SAK “Senta” iz Sente, Adriana Vilagoš, bacivši
koplje 52,32 metra. Iako je Adriana mlađa pionirka, takmičila se u kategoriji starijih pionirki, što ovom rezultatu daje još veći značaj.

Plasman ekipa se određuje na osnovu broja osvojenih medalja (zlato pet bodova, srebro tri boda, bronza dva boda), a boduju se i dečaci i devojčice zajedno. Prema tim kriterijumima Atletski klub “Srem” bio je najbolji i zauzeo prvo mesto ispred drugoplasiranog AK “Ruma” iz Rume i trećeplasiranog AK “Partizan 1945” iz Beograda. Ekipni prvaci, AK “Srem” izborio je to mesto među više od 30 klubova koji su učestvovali na Mitingu.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Ilija Ikic 24.04.2017. - 2:46 pm

Da li ćete objaviti rezultate sa tekmičenja?

Ozon 24.04.2017. - 2:57 pm

Čim nam pošalju organizatori.

Komentari su zatvoreni.