47 zlatnih medalja za karatiste „Sirmiuma“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prvenstvo Vojvodine u karate sportu 19. po redu održano je u nedelju, 19. marta u Temerinu u organizaciji Vojvođanske karate unije.

Na takmičenju je nastupilo 195 takmičara iz 15 klubova koji su se takmičili u 8 disciplina u katama i borbama. Karate klub „Sirmium“ nastupio je sa svojim takmičarima koji iza sebe imaju veliko takmičarsko iskustvo u zemlji i inostranstvu. Nastup je bio ubedljiv i vrhunski izveden u svakoj disciplini bilo da su u pitanju borbe ili kate. Osvojeno je ukupno 93 medalje.

Zlatom su se okitili Vuk Petrović, Ema Petrović, Branislav Lazarević, Jelena Tomić, Srđan Ilić, Vladimir Pavlešin, Lara Foro, Kalina Maksimović, Vanja Grujic, Bojan Ćorić, Đorđe Grujić, Emilija Cvetenić, Dunja Stanivuković, Vladimir Pašić, Anastasija Pavlesin i Vladimir Liženes u pojedinačnim nastupima.

Ekipno zlatne medalje osvojili su Damjan Milivojević, Marko Garić, Vladimir Pašić, Hana Tupenarac, Sonja Jovanović, Nikola Holjevac, Dušan Đorđević, Aleksandar Sikin, Milica Balanac i Milica Krstić.

Za najuspešnije takmičare proglašeni su takmičari karate kluba „Sirmium“ Vanja Grujić u ženskoj kategoriji sa osvojenih 8 zlatnih i 1 srebrnom medaljom. U muškoj konkurenciji najuspešniji takmičar je bio Đorđe Grujić sa osvojenih 6 zlatnih i 2 srebrne medalje.

U generalnom plasmanu „Sirmium“ je osvojio prvo mesto sa ukupno 93 medalje i to zlatnih 47, srebrnih 26 i bronzanih 20 medalja.

Naredno takmičenje koje je veliki izazov za takmičare „Sirmiuma“ zakazano je za nedelju, 26. mart kod Emira Kusturice na Mećavniku, Mokra Gora.

Izveštaj napisao trener Stanislav Raković.

You may also like