Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Sportskom centru „Mladost“ u Čačku u organizaciji Karate federacije Srbije održan je Kup Srbije za poletarce, pionire i nade na kojem su pravo učešća imali samo najbolji takmičari sa Kupa Vojvodine.

Na ovom jednom od najjačih takmičenja na nivou države učešće su uzeli i karatisti Karate kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice predvođeni trenerom Ivom Vinković.

Na takmičenju ukupno učestvovalo 122 karate kluba i čak 970 takmičara, a „Srem“ je predstavljalo 13 karatista koji su osvojili neverovatnih 12 medalja.

Osvojeno je šest zlatnih medalja, 3 srebrne i isto toliko bronzanih, što karatiste iz Sremske Mitrovice svrstava među najbolje i državi.

Dve zlatne medalje osvojila je Miona Murić i to u kategoriji poletarki i u apsolutnom nivou. Zlatom su se okitile i Malbašić Helena, Mia Fix i Nina Grubiša u kategoriji nada, kao i Dragojlović Nina u katama.

Srebro je pripalo Eni Laćarac, Hani Milosavljević i Jani Bjelić, a bronza Nini Dragojlović u borbama do 32 kg, Eleni Milošević i Aničić Andrei u apsolutnoj kategoriji.

U borbi za medalju ispali su Marko Radovanović, Sara Starčević i Milan Ivanović.

Narednog vikenda u Novom Sadu održavaju se Prve otvrene Balkanske školske karate
igre na kojima će KK „Srem“ predstavljati Miona Murić i Aničić Andrea u kategoriji polatarki. Prema prognozama trenera Ive Vinković koja svakodnevno radi sa njima, postoje velike šanse da ove dve devojčice osvoje medalje.

Možda Vam se svidi i