„Sirmium“ za Evropu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke održanom u Beogradu na stadionu Vojne akademije, atletičari „Sirmiuma“ predvođeni trenerima Goranom Pavlovićem, Goranom Hodobom i Slobodanom Macanovićem imali su izuzetno zapažen nastup.

Babić Saša je pobedio u trci na 110m prepone rezultatom 15,20s, u bacanju koplja je zauzeo 2. mesto, dok je na 400m prepone bio treći. Koviljac Nemanja zauzeo je drugo mesto u skoku u dalj rezultatom 7,06m, dok je odneo pobedu u troskoku sjajnim rezultatom od 15,03m što mu je novi lični rekord. Petrić Uroš je izgubio medalju u bacanju kugle u poslednjoj seriji za samo 8cm, te zauzeo 4. mesto, da bi u bacanju diska napravio prijatno iznenađenje i pobedio sa 45,71m. Džinović Milorad zauzeo je 2. mesto na 3000m stipl, dok su Milić Stefan i Stojanović Ognjen bili finalisti na 100m. U štafetnim trkama juniori su se okitili duplim zlatom, naime štafeta 4x100m je trijumfovala u sastavu: Macanović Aleksandar, Babić Saša, Stojanović Ognjen, Milić Stefan, a na 4x400m u sastavu: Sekulić Aleksandar, Džodan Dušan, Blagojević Marko i Babić Saša. Treba napomenuti da će svi takmičari koji su ostvarili pobede i zauzeli prvo mesto predstavljati Srbiju kao članovi reprezentacije na prvenstvu Balkana koje ce biti odrzano 2. i 3. jula u Pitesteju-Rumunija.

Ovim takmičenjem atletičari „Sirmiuma“ su još jednom potvrdili dominaciju u juniorskoj kategoriji i spremnost da se bore za visok plasman na Kupu šampiona u Portugalu koji se održava u septembru.

Možda Vam se svidi i