Sremska Mitrovica – Atletičar mitrovačkog „Sirmiuma“ Ognjen Stojanović braniće boje reprezentacije Srbije na šampionatu Evrope za mlađe juniore u gruzijskom gradu Tbilisiju.

Stojanović će nastupiti u disciplini sprint na 100 metara u kojoj je prethodno ispunio predviđenu normu koja je iznosila 11,10 sekundi. On je pre samo nekoliko dana na šampionatu Balkana za mlađe juniore osvojio i srebrnu medalju u štafeti Srbije uz istrčan državni rekord koji sada iznosi 42,15s. Ovo je drugo veliko takmičenje u poslednje dve godine na koje je Ognjen izborio pravo učešća. Podsećanja radi, on je jedini mitrovački atletičar koji je prošle godine učestvovao na EYOF-u (European Youth Olympic Festival) takođe u Gruziji.

Ogi

Polazak mladog mitrovačkog atletičara u Gruziju zakazan je za utorak. 12. jul, a kvalifikacije u njegovoj disciplini održaće se dva dana kasnije, u četvrtak, 14. jula u prepodnevnim časovima.

„Ogi je veliki borac i sjajan takmičar koji se i pored brojnih povreda i pehova tokom čitave godine ipak uspeo izboriti da se nađe sa najboljim atletičarima Evrope u svojoj generaciji“, rekao je o Stojanoviću njegov trener Goran Pavlović koji na žalost neće imati priliku da sa svojim učenikom putuje na ovo veliko takmičenje.

Možda Vam se svidi i