Mladi i talentovani plejmejker Bojan Nešić potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Mega Leksom. Nešić je u Megu došao iz Saragose gde je pored treniranja sa prvim timom, igrao za B ekipu u Trećoj ligi Španije.

Nešić je istakao da je Mega Leks idealno okruženje za mladog igrača:

„Velika mi je čast što sam potpisao ugovor sa Mega Leksom. Svima je poznato koliko je Mega odlična sredina za razvijanje i napredak mladih igrača. Svestan sam da je ovo velika šansa za mene i daću sve od sebe da je iskoristim najbolje što mogu“, izjavio je Nešić.

bojan nesic

Bojan Nešić je rođen 24.07.1998. godine u Pančevu, visok je 192 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. U prethodnoj sezoni je igrao za B tim Saragose u Trećoj ligi Španije gde je za 16 minuta u proseku beležio 4.2 poena i 1.1 asistenciju. Bio je član Kadetske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina koje je održano 2014. godine, gde je u proseku beležio 6.3 poena, 3.6 skokova i 3.2 asistencije.

Pored Bojana Nešića koji je pristigao iz Saragose, novi član Mega Leksa je Mihailo Jovičić koji je prethodne dve godine proveo u Realu iz Madrida.

Mihailo Jovičić je rođen 24. januara 1999. godine u Kragujevcu, visok je 188 centimetara i igra na pozicijama jedan i dva. Posle osvajanja Prvenstva Srbije u pionirskoj konkurenciji 2014. godine sa KK Foka Radnički iz Kragujevca, gde je na finalnom turniru u proseku beležio 25.6 poena, 6.8 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, prelazi u redove madridskog Reala.

mihajlo jovicic

U Madridu je proveo dve godine igrajući za juniorski tim i u prošloj sezoni, za B ekipu Reala u četvrtom rangu takmičenja, gde je u proseku za 8.5 minuta u igri beležio 2.1 poen. Takođe je igrao za Real Madrid i na finalnom turniru juniorske Evrolige u Berlinu.

Mega Leks

Možda Vam se svidi i