Sremska Mitrovica – Atletičari “Sirmiuma” vratili su se iz Novog Sada sa prvenstva Srbije za juniore u dvorani sa tri osvojene medalje i još nekoliko dobrih rezultata.

Sa dve osvojene titule prvaka Srbije u skoku u dalj i troskoku, Nemanja Koviljac član AK “Sirmium” bio je i najuspešniji pojedinac na šampionatu.
Mladi Koviljac posebno je bio raspoložen u troskoku gde je zabeležio lični rekord 14,77m i sve je bliži granici od 15 metara. U skoku u dalj je takođe trijumfovao sa rezultatom 6,62m.

Babić i Koviljac sa trenerom Pavlovićem

Pored Koviljca u skoku u dalj drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Saša Babić sa rezultatom 6,52 m.

Izuzetno raspoloženi na šampionatu bili su i sprinteri AK “Sirmium”, Ognjen Stojanović i Stefan Milić koji su pobedili u svojim grupama na 60 metara i izborili mesto u velikom finalu, ali zbog povreda loža nisu trčali u finalu. Milić je u kvalifikacijama istrčao lični record 7,16 sekundi i podsetio da se na njega u ovoj godini može ozbiljno računati.
Uroš Petrić je u bacanju kugle osvojio peto mesto, takođe sa novim ličnim rekordom 14,77m.

Na tradicionalnom “Belom krosu” na Košutnjaku u Beogradu, atletičar “Sirmiuma” Milorad Džinović osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji junior. Na ovom prestižnom takmičenju učestvuju najbolji trkači iz zemlje I okruženja što Miloradov uspeh čini još značajnijim.

Ako se po jutru dan poznaje biće ovo uspešna godina zadovoljno ističe sportski direktor i trener AK “Sirmium”, Goran Pavlović.

Možda Vam se svidi i