Sremska Mitrovica – KK „Srem“ je pred nešto manje od 400 gledalaca naneo prvi ovogodišnji poraz ekipi Plana Hardex rezultatom 83:61 (15:16, 21:15, 24:17, 23:13) u okviru 10. kola Druge lige Srbije.

Utakmica je počela nervozno. Nakon uvodnog opipavanja snaga u kojem su gosti stigli i do 7 poena razlike u petom minute utakmice, domaćin je pre svega dobrom odbranom vratio rezultat u egal. Ipak prvi period pripada gostima minimalnom razlikom. U nastavku, igrači Srema preuzimaju inicijativu i pre svega kontrolu skoka pod oba koša. Dovoljno da se sačuva samopouzdanje, ali nedovoljno za mir u svlačionici na poluvremenu.

DSCN9816

Kao što su domaćini postepeno neutralisali uvodno vođstvo Plane, tako su u nastavku polako podizali prednost i treći period završili sa 12 poena u plusu. Poslednji period je obeležila nervozna igra u napadu kod obe ekipe, ali i mnogo angažovanija igra u odbrani domaćina, kao i odličan ofanzivan skok. Igrači Plane su demoralisani lošom kontrolom svog reketa i ono malo napada (13 u odnosu na 22 domaćina), brzopleto realizovali ubacivši u ovom periodu samo 13 poena (od toga 7 sa linije slobodnih bacanja).

U ekipi Srema, najveći doprinos su dali Simić, Đorđić, Vasiljević i Kojić, uz sjajnu odbrambenu rolu Đonlića, a u gostujućem timu izdvojili su se standardno efikasni Todorović i veteran Mukanović.

DSCN9818

IZJAVE AKTERA UTAKMICE:

Saša Vasiljević igrač KK „SREM“
„Po reakciji naše publike, rekao bih da je utakmica bila interesantna za gledanje. Za nas dodatni motiv, bila je činjenica da je tim Plane do danas bio neporažen. Pobeda je bitna, a nadam se da ćemo sa dobrim igrama nastaviti, i u preostala 3. kola nakon kojih nastupa zimska pauza“.

Ivan Smiljanić, trener KK „SREM“
„Čestitao bih svojim igračima na igri, naročito na odgovornoj I čvrstoj odbrani, kojom smo protivnika sveli na 61 poen, napad je mogao biti i bolji, ali dodatni motiv, koji je Saša već napomenuo, olakšao je unos energije u odbranu, dok je u napadu rezultovao brzopletošću. Želja nam je da ovakav odnos pokažemo i na gostujućem terenu, te da uz kvalitet pokažemo i karakter“.

Mihailo Todorović, igrač KK „PLANA HARDEX“
„Čestitam protivniku na pobedi. Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo je loše završili. Skok, koji nam je do sada bio najjače oružje, ovog puta je zakazao. Moramo na treninzima popraviti greške, i u narednoj utakmici na domaćem terenu ispraviti propušteno“.

Zoran Milovanović, trener KK „PLANA HARDEX“
„Čestitm protivniku na dobro pripremljenoj i odigranoj utakmici, Kada vam protivnik napravi 15 skokova u napadu, jako je teško braniti se. Moja ekipa zna gde smo grešili, a ovo nije naša realna slika. Ostaje da u narednom periodu te greške ispravimo i u narednim utakmicama odigramo bolje“.

Možda Vam se svidi i