Košarka radi košarke: Ni petina hale na utakmicama Srema

Sremska Mitrovica – U očekivanju utakmice košarkaša Srema koji se bore za plasman u Prvu ligu Srbije, postavlja se i pitanje podrške koju dobijaju sa tribina. Od narednih pet utakmica u kojima će odrediti svoju sudbinu u smislu ostanka u Drugoj ligi ili plasmanu u elitu, Srem tri utakmice igra na svom terenu, ali poseta za sada nije bila ni blizu kvalitetu košarke i vrhu tabele u kojem se mitrovački košarkaši neprestano nalaze.

srem

Na svakoj od deset utakmica koje je Srem odigrao kao domaćin, prosečno je bilo po 340 gledalaca, što nije dovoljno da se popuni ni petina raspoloživih sedišta u hali „Pinki“. Najveći broj gledalaca, 650, je u ovoj sezoni gledao utakmicu protiv beogradskog Dinamika. Sasvim je izvesno, međutim, da je tada više ljudi došlo zbog trenerskog imena na klupi Beograđana Miroslava Mute Nikolića koji je osvajao nacionalne titule ali i medalje na međunarodnim takmičenjima, nego sam kvalitet košarke na toj utakmici. Potvrda toga stiže i sa tabele gde Srem za vodećim Dinamikom zaostaje tek dva boda, ali i od generalnog sekretara KK „Srem“ Aleksandra Petkovića koji se ipak ne žali na posetu upoređujući je sa prethodnom sezonu:

„Sasvim sigurno je da uticaja ima i ime ekipe protiv koje se igra, tačnije trenutni rejting ekipe koju dočekujemo. Sva sreća je da smo mi stalno u vrhu, pa kada dočekujemo nekog kao što je slučaj sa Proleterom u narednom kolu, možemo da se nadamo većoj poseti. Takođe određeno interesovanje donose i imena koja su deo gostujućeg tima iz razloga što su neki od njih vodili i nastupali za neke od naših vrhunskih klubova ili reprezentacija i sigurno predstavlja još jedan dodatan motiv da se dođe na utakmicu.“

On takođe naglašava da je KK „Srem“, ipak, klub sa velikom tradicijom, i da su njegove utakmice uvek bile posećenije nego drugi sportski kolektivi u gradu, ali da je činjenica da bi to moglo da bude bolje, pogotovo kada termini ne bi zavisili od drugih sportskih događaja, kako regionalne lige, tako i evroligaških utakmica.

Ono što takođe ne uliva nadu za boljom posetom u budućnosti je i to da košarkaški klub Srem redovno obaveštava Mitrovčane o narednim utakmicama, ima medijsku podršku, pa čak ima i određen kontigen poklon-ulaznica, ali i dalje pokušava da se plasira u Prvu ligu Srbije pred relativno praznim tribinama.

kk srem1

Bez obzira na međusobna ubeđivanja starijih stanovnika našeg grada da je Mitrovica grad košarke i na uvreženu „blanko“ podršku koju ovaj klub uživa od svojih sugrađana, KK „Srem“ se trenutno bori za plasman u elitno takmičenje srpske košarke, i podrška bi im veoma dobro došla.

You May Also Like