Sremska Mitrovica – Malo je nedostajalo da Sremska Mitrovica ove sezone, osim abaligaša Mega Leksa, u svom gradu prati i Prvu mušku ligu Srbije i ekipu Srema. Dobrim delom prethodne sezone ova ekipa je bila u samom vrhu tabele, ali su na kraju prvoligaši postali Dunav i Dinamik. Već nakon dva kola Prve lige jasno je o kakvim se ekipama radi.

Nova sezona će za ekipu Srema biti totalno drugačija u odnosu na prethodnu. Iz kluba je otišlo nekoliko igrača bitnih za igru tima, pa su ambicije isključivo vezane za opstanak. U prva dva kola Srem je zabeležio dva poraza, od Vojvodine i Napretka iz Aleksinca, ali je posle tih utakmica postalo jasno da će igre kluba biti bolje kako vreme bude odmicalo. Problem može da predstavlja sistem takmičenja i činjenica da iz lige ispadaju četiri ekipe, a možda i pet, ukoliko dođe do pomeranja iz viših rangova.

„Prošle sezone smo imali iskusne igrače u timu, poput Vasiljevića, Đonlića, Kojića, koji su preko leta pronašli druge angažmane. Ovu sezonu je započela drugačija, dosta mlađa ekipa. Slobodno se može reći da smo se skupili u poslednjem momentu. Cilj nam je, a smatram da bi to bio i uspeh, osptanak u Drugoj ligi. Mislim da je to, uz ozbiljniji rad i bolju komunikaciju u klubu, moguće. O problemima koje imamo nema potrebe da govorim, imaju ih skoro svi, naravno da su finansijski. Liga je izjednačena, mi smo izgubili u prva dva kola, ali na tim utakmicama nismo bili u podređenom položaju, pa verujem da možemo do opstanka. Sremska Mitrovica je košarkaški grad, dokaz za to je i dolazak Mega Leksa. Kao abaligaš i jedan od najkvalitetnijih klubova u zemlji, on dobija veću pažnju u gradu. Ali, mi imamo svoje mesto i borićemo se za što bolje rezultate“, izjavio je za „MVP portal“ Đorđo Đorđić, najiskusniji igrač tima.

Srem se uzda u najvernije navijače i želi da uz njihovu pomoć opstane na košarkaškoj sceni.

www.mvp.rs

Možda Vam se svidi i