Gradski derbi i praznik fudbala u Hesni

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice u nedelju je odigrao remi sa ekipom FK „Srem“ takođe iz Sremske Mitrovice u okviru šestog kola Novosadsko – sremske lige za pionire. Krajnji rezultat 1:1.

Stadion: FK „Radničkog“ u Hesni. Gledalaca: 250. Sudija: Vučić Stefan iz Sremske Mitrovice, pomoćnici Ranković Nemanja iz Jarka i Dujić Saša iz Sremske Mitrovice.

Strelci: Maslarić u 5. minuti za „Radnički“, a Milošević u 20. minuti za „Srem“.

FK „Radnički“: Umetić 5, Kočić 7, Lukić 7, Lakatoš 8, Vujović 7, Savić 7, Marković 7, Janković 8, Orelj 8, Maslarić 8, Laćarački 7.
Rezerve: Radaković, Nešković, Grujić, Čulić, Simikić, Paunović, Saboci.
Trener: Dimitrić Željko.

2016_17-radnicki-2

FK „Srem“: Dudić 7, Simić 7, Radaković 7, Čonjagić 7, Lazić 7, Milošević 7, Sikavica 8, Grgić 8, Prijić 8, Ostojić 7, Strniša 8.
Rezerve: Koplić, Žeravić, Nikšić.
Trener: Prokić Aleksandar.

2016_17-radnicki-3-1

Igrač utakmice: Grgić Dario („Srem“), ocena 8.

Lep nedeljni, prepodnevni, oktobarski dan na stadionu u Hesni, obasjan toplim oktobarskim suncem, a navijači Radničkg veseli i raspoloženi nakon jučerašnje ubedljive pobede prvog tima Radničkog nad Radničkim iz Zrenjanina 3:1, bili su lepa uvertira pres derbi 6. kola Novosadsko-sremske pionirske lige.

U utakmici između dva gradska mitrovačka kluba, između domaćih Hesnraca i gostiju sa Promenade, prikazan je odličan i pre svega borben i požrtvovan fudbal.

Važnost i sam tradiconalni značaj utakmice, pre svega prestiž i rivalitet koji vlada između „Radničkog“ i „Srema“, doprineo je da utakimci prisustvuje oko 250 navijača.

2016_17-radnicki-5

Već u petom minutu prokljčao je stadion u Hesni. Hesnerci su poveli u 5. minutu prelepim golom Maslarića, i oduševljenje, radost i euforija među domaćim navijačima.

Usledilo je nekoliko lepih akcija domaćih fudbalera koji sa nastupili u tradicoonalno crvenim dresovima. Lepau šansu da poveća prednsot Radničkog i odličan šut uputio je Lakatoš, koji je bio jedna od najboljih u timu „Radničkog“.

Kada se činilo da će „Radnički“ postići još koji gol, jedan bezazlen šut „Sremovih“ fudbalera ka golu „Radničkog“ i golman domaćih Umetić, pravi kardinalnu grešku, a Milošević u 20. minutu izjednačuje rezultat na 1:1.

Najbolji igrač na terenu bio je kapiten „Srema“ Grgić Dario koji je kontrolisao igru i bio centralna figura utakmice.

Čitavo drugo poluvreme „Sreme“ je igrao sa igračem manje, ali „Radnički“ nije uspeo da iskoristi prednost na terenu.

Piše/foto: Stević Jovica

Možda Vam se svidi i