Godina u znaku „Sirmijuma“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sa šest reprezentativaca atletičari sremskomitrovačkog „Sirmijuma“ u godini na izmaku dostojno su prezentovali Sremsku Mitrovicu širom Evrope i sveta.

Najuspešnija je svakako i pravi brend kluba Dragana Tomašević koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Riju, najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Ovo je njena četvrta Olimpijada za redom čime je zlatnim slovima upisana u istoriju mitrovačkog sporta. Dragana se trenutno sa svojim trenerom Danilom Krtinić sprema se za prvenstvo sveta za seniore koje će naredne godine biti odžati u Tokiju.

Pored Dragane još pet momaka ovog kluba je u reprezentaciji Srbije. Ognjen Stojanović učesnik Prvenstva Evrope za mlađe juniore u Tbilisiju i osvajač zlata na Prvenstvu Balkana sa štafetom Srbije sa kojom je i uknjižio dva državna rekorda. Saša Babić je novi vicešampion balkana za juniore i to u desetoboju u Istambulu i pravi je naslednik Mihaila Dudaša. Nemanja Jorgić ima zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i takođe nacionalni rekord sa štafetom. Pored njih za nacionalni tim Srbije za juniore nastupali su i Uroš Petrić i Nemanja Koviljac koji je i seniorski prvak Srbije u troskoku.

Šest medalja na seniorskom prvenstvu Srbije nije mali uspeh, a posebno raduje zlatne medalje za Dunju Spajić u skoku u vis, Natašu Živanović na 800 m, Sofiju Babić na 100m prepone i Miloša Krsmanović u bacanju koplja i osam medalja sa državnog prvenstva od čega je 5 zlatnih za juniore govore o kvalitetu cele ekipe.

Istakle se se i obe štafete 4×100 i 4×400 sa ubedljivim pobedama. Stefan Milić, Aleksandar Macanović, Marko Blagojević, Nemanja Milošević godinama osvajaju medalje. Pored njih dolazi i jedan novi talas pionira koji predvodi Ognjen Despić, najbolji kopljaš u zemlji, Sara Kiš u sprintu kao i Aleksandar Sekulić, Miloš Džibrić, Nemanja Piunović. Velike nade se polažu u kopljaša Nikolu Prvulovića koji koplje baca preko 70 m.

Treneri u klubu Danilo Krtinić, Goran Pavlović, Aleksandar Spajić, Slobodan Macanović i Goran Hodoba pravi su majstori za stvaranje rezultata, ipak najveći uspeh kluba je zajedništvo, sloga i to što je, kako kaže sportski direktor „Sirmijuma“ Goran Pavlović, klub škola života i neiscrpna pozitivna energija.

Možda Vam se svidi i