Košarkaši Mega Leksa nisu uspeli da prirede veliko iznenađenje na gostovanju u Španiji pošto su u okviru 7. kola D grupe Košarkaške Lige šampiona izgubili od ekipe Iberostar Tenerife sa 73:59 (15:9, 19:16, 20:25, 19:9). Izabranici Dejana Milojevića su dobar deo meča protiv protiv trenutno drugoplasirane ekipe ACB lige odigrali dobro u odbrani i na 5 minuta do kraja su bili potpuno u meču, 60:55. Usledio je pad u finišu pa je domaća ekipa na kraju slavila sa možda i previsokih 14 poena razlike, imajući u vidu tok dešavanja na terenu.

Mega je u ovom meču nadskočila domaću ekipu (odnos u skokovima 52 prema 31) ali je imala znatno manje asistencija (8 prema 23) i daleko više grešaka (23 prema 8) što je na kraju i odlučilo pobednika. Trener Mege na ovom meču nije mogao da računa na Ognjena Jaramaza koji zbog povrede zadobijene u meču sa Partizanom nije ni otputovao sa timom u Španiju.

1002

Najbolji u redovima Mega Leksa su bili Rade Zagorac sa 15 poena i 11 skokova i Marko Tejić sa 12 poena i 9 skokova dok se u španskoj ekipi istakao Tim Abromaitis sa 21 poenom. Na polovini grupne faze Lige šampiona Mega Leks je trenutno na deobi 6. mesta u grupi D sa 2 pobede i 5 poraza. U nedelju od 19 časova Mega Leks nastavlja takmičenje u ABA ligi gde će u okviru 12. kola dočekati Cibonu.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Đoković, Mušidi, Zagorac, Čančar i Kaba. Na početku utakmice je viđeno dosta promašaja sa obe strane pa je posle 3 i po minuta rezultat 4:4. Usledio je period bezidejne igre Mege u napadu što je domaća ekipa iskoristila za seriju i vođstvo 15:4. Post u napadu prekida Simeunović trojkom a poenima Zagorca posle skoka u napadu prva četvrtina se završava sa 15:9.

Drugu četvrtinu dobro otvara Kaba koji održava Megu u igri a trojkom Mušidija Mega se spušta na minus 4 (24:20). U tom periodu je igra u odbrani Mege bila na vrlo visokom nivou a Mušidi novom trojkom spušta opet na minus 4 (29:25) na minut do poluvremena. Ipak, usledio je pad koncentracije košarkaša Mege pa poenima Vajta i trojkom Abromaitisa Tenerife odlazi na poluvreme sa plus 9, 34:25.

Na početku drugog poluvremena igrači Mege prave nekoliko grešaka u napadu ali je odbrana i dalje vrlo solidno funkcionisala. Sredinom perioda Zagorac pogađa trojku a potom i krade loptu za lako polaganje za minus 4, 44:40 u 27. minutu. Tenerife odgovara sa mini serijom 5:0 ali Tejić pogađa uz faul a potom posle dobre odbrane Zagorac upošljava Novaka za 54:50 na kraju treće četvrtine.

Držala se Mega dobro u poslednjoj četvrtini sve do poslednjih 5 minuta meča kada je popustila koncentracija na obe strane terena. Nekoliko trojki domaće ekipe uz promašena slobodna bacanja košarkaša Mege presudili su pobednika pa je na kraju Tenerife stigao i do poprilično ubedljive pobede.

Iberostar Tenerife: San Migel 9, Omeragić, Rikoti 2, Niang 2, Basas 5, Henli 4, Grigonis, Abromaitis 21, Bogris 14, Beiran 7, Vajt 7, Dornekamp 2.

Mega Leks: Mušidi 10, Đoković (5 skokova), Spasojević, Milisavljević, Glogovac, Kaba 6 (11 skokova), Zagorac 15 (11 skokova), Čančar 8, Simeunović 3, Tejić 12 (9 skokova), Novak 5.

Foto: Basketball Champions League

Možda Vam se svidi i