Košarkaši Mega Leksa nastavljaju takmičenje u Košarkaškoj ligi šampiona utakmicom 6. kola protiv belgijskog Telenet Ostendea. Meč koji je zakazan za danas u 18:00 časova u hali Poslovno sportskog centra „Pinki“ od velike je važnosti za borbu za plasman u drugu fazu takmičenja pošto belgijska ekipa trenutno ima pobedu više od Mege. Dejan Milojević ni na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Radosava Spasojevića i Ognjena Čarapića.

Trener Mega Leksa je istakao da je Ostende kvalitetna i iskusna ekipa:

„Ostende je iskusna ekipa koja ima nekoliko kvalitetnih srpskih igrača, uz dva Amerikanca i nekoliko Belgijanaca. Jedna su od najkvalitetnijih ekipa u našoj grupi. Mi smo u usponu forme, napredovali smo u igri a da li će to biti dovoljno za pobedu, videćemo sutra“,izjavio je Milojević.

Ostende u svom timu ima nekoliko poznatih imena sa ovih prostora. Za Ostende nastupa bivši igrač Mega Leksa Marko Kešelj. Tu su i bivši reprezentativac Srbije Raško Katić koji je najefikasniji igrač belgijske ekipe sa 14.8 poena u proseku, zatim srpski internacionalac Dušan Đorđević koji je prvi asistent tima sa 5.2 asistencije kao i Marko Jagodić-Kuridža koji je karijeru počeo u subotičkom Spartaku, a ljubiteljima košarke je najpoznatiji po nastupima za Cibonu, gde je proveo tri i po sezone. Od ostalih igrača se ističu bekovski par Amerikanaca Volden-Njubil kao i iskusni belgijski krilni igrači Salumu i Žile. U proseku, belgijski tim je za oko 4 godine stariji od Mega Leksa (24.8 u odnosu na 20.8 godina Mege).

Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da je pomoćni trener Mega Leksa Veselin Petrović proveo u Ostendeu 9 sezona gde je osvojio 5 titula i 4 kupa, i da je u njegovu čast klub iz upotrebe povukao broj 10.

Posle 5 kola Košarkaške Lige šampiona Mega Leks ima skor 1-4 dok Ostende ima pobedu više. U poslednjem meču pred ovaj susret Mega Leks je u okviru ABA lige savladao Mornar sa 93:87 dok je Ostende u belgijskom prvenstvu na gostovanju savladao Vilebrok sa 68:90.

Karte za meč su puštene u prodaju po ceni od 300 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP mesta i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale u periodu od 8 časova, kao i na blagajni dva sata pred početak utakmice.

Izvor: Mega Leks

Možda Vam se svidi i