Sremska Mitrovica – Na prvenstvu Srbije za starije pionire koje je održano proteklog vikenda u Kragujevcu mladi atletičari AK „Srem“ ostvarili su zapažene rezultate i osvojili tri zlatne medalje.

Stanimirović Sara je postala prvakinja Srbije u bacanju koplja (400g) rezultatom 44,86m što je ujedno i njen lični rekord. Smirena i odlučna uspela je već prvim hicem da se nametne kao favorit, nanizala još 4 sjajna rezultata i u poslednjoj seriji potvrdila prvu poziciju.

Stević Slavko je pobedio u disciplini skok u vis takođe ličnim rekordom 1,71m i potpuno iznenadio konkurenciju. Moglo bi se reći da je najveće iznenađenje prvenstva Srbije. Na takmičenje je došao sa petim rezultatom, ali je preskačući sve visine iz prvog pokušaja polako izašao iz senke favorita i dokopao se prve pozicije koju nije ispustio do kraja.

ak srem

Drljača Maja je potvrdila svoju dominaciju u skoku motkom u Srbiji za mlađe kategorije i dopunila kolekciju zlatnih medalja sa državnih prvenstava, ovoga puta u svojoj kategoriji, skočivši za nju standardnih 2,60m.

Mauna Mirko je u trci na 2000m osvojio vrlo dobro peto mesto, ličnim rekordom 6:28,86.

Poznanović Željka je u disciplini skok u vis bila deseta rezultatom 1,40m, a Šuman Nikolina trinaesta na 300m rezultatom 46,95 s.

ak srem2

Sezona za mlađe kategorije je gotova pa sada sledi period relaksacije i priprema za drugi deo sezone u septembru.

Možda Vam se svidi i