Sremska Mitrovica – U subotu 14. marta u Šapcu održano je prvenstvo Srbije u krosu za sve kategorije u organizaciji atletskog kluba AŠK-Tempo iz Šapca i uz pomoć Zbora atletskih sudija iz Sremske Mitrovice.

Na takmičenju je učestvovalo i šest članova AK „Srem“.

Nikolina Šuman je bila najuspešnija od njih osvojivši treće mesto i bronzanu medalju u veoma jakoj konkurenciji. Taktički odličnom trkom, pravovremenim ubrzanjem i odličnom završnicom krunisala je kraj zimske sezone i rad tokom priprema za baš ovo takmičenje tokom poslednjih 5 meseci se isplatio. Do poslednjih 500m bila je na desetoj poziciji a onda je furioznim finišom uspela da obiđe sedam konkurentkinja i da se dokopa medalje.

Nikolina Šuman

Odlično šesto mesto u konkurenciji mlađih juniorki osvojila je Marina Prokopović u trci na 4000m.

Mirko Mauna je u trci starijih pionira na 2000m osvojio solidno deseto mesto i nagovestio svojim konkurentima da će u budućnosti morati više da računaju na njega, naročito na trkama dužim od 2000m.
U trci mlađih pionirki na 1000m Jovana Radojević je bila dvadeseta, Sara Bertok dvadesetprva a Anđela Kovačić trideset druga što je bilo dovoljno za ekipno šesto mesto.

Bojan Komlenić i atletičari Srema

Trener Bojan Komlenić je izjavio da je zadovoljan učinkom i zalaganjem svojih pulena i da od ovih mladih atletičara tek možemo da očekujemo prave i velike rezultate ove a i narednih sezona.

Možda Vam se svidi i