Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Požarevcu održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i pionirke u džudou.

Nastup na Prvenstvu Srbije ostvarili su mladi takmičari na svojim regionalnim prvenstvima i to na prvenstvu Džudo saveza Vojvodine, Beograda i Centrane Srbije.

Na takmičenju je učestvovao rekordan broj takmičara, njih ukupno192 iz čak 66 klubova, a pravo nastupa je bilo rezervisano za godište 2003. i 2004. U tako jakoj konkurenciji mitrovačke klubove „Sirmium“ i „Tehnolog“ predstavljalo je 10 takmičara.

SARA ZASKALICKI

Pet dečaka je nastupilo za „Sirmium“, a pet devojčica je nastupilo za „Tehnolog“.

Prvaci Vojvodine za 2015. godinu bili su Ognjen Trogrlić u kategoriji do 55 kg iz „Sirmiuma“ i Sara Zaskalicki u kategoriji do 56 kg iz „Tehnologa“. S pravom su bili nosioci grupa kao prvaci Vojvodine na prvenstvu Srbije, i pokazali da su došli kao favoriti i opravdali to očekivanje. Osvojili su zlatne medalje i titulu šampiona Srbije za 2015.godinu. Od četiri meča izašli su kao pobednici u sva četiri i time dokazali da su u ovom trenutku najbolji u Srbiji u svom uzrastu.

Pored Sare i Ognjena finale je izborio i Miloš Pejaković, u kategoriji do 66 kg, najprijatnije iznenađenje takmičenja. On je osvojio srebrnu medalju zlata vrednu, obzirom da je bio najmanji u svojoj kategoriji, ali sjajnom veštinom izvojevao je tri pobede i domogao se finala.

TROGRLIC OGNJEN

Na osnovu statistike, proteklog prvenstva, „Sirmium“ je u ukupnom plasmanu zauzeo peto mesto u Srbiji kod dečaka, a „Tehnolog“, takođe peto mesto kod devojčica. Vojvodina je zauzela prvo mesto gledajući plasmane po regionima, u obe konkurencije.

PEJAKOVIC MILOS

Možda Vam se svidi i