Sremska Mitrovica – KK „Srem“ je pred nešto manje od 400 gledalaca naneo prvi ovogodišnji poraz ekipi Plana Hardex. Rezultat 83:61, po četvrtinama /15:16/21:16/24:17/23:13/ sve govori.

Utakmica je počela nervozno. Nakon uvodnog opipavanja snaga u kojem su gosti stigli i do 7 poena razlike u petom minutu utakmice, domaćin je pre svega dobrom odbranom vratio rezultat u egal. Ipak prvi period pripada gostima minimalnom razlikom. U nastavku, igrači Srema preuzimaju inicijativu i pre svega kontrolu skoka pod oba koša. Dovoljno da se sačuva samopouzdanje, ali nedovoljno za mir u svlačionici na poluvremenu.

2110622

Kao što su domaćini postepeno neutralisali uvodno vođstvo Plane, tako su u nastavku polako podizali prednost i treći period završili sa 12 poena u plusu. Poslednji period je obeležila nervozna igra u napadu kod obe ekipe, ali i mnogo angažovanija igra u odbrani domaćina, kao i odličan ofanzivan skok. Igrači Plane su demoralisani lošom kontrolom svog reketa i ono malo napada (13 u odnosu na 22 domaćina), brzopleto realizovali ubacivši u ovom periodu samo 13 poena (od toga 7 sa linije slobodnih bacanja).
U ekipi Srema, najveći doprinos su dali Simić, Đorđić, Vasiljević i Kojić, uz sjajnu odbrambenu rolu Đonlića, a u gostujućem timu izdvojili su se standardno efikasni Todorović i veteran Mukanović.

„Po reakciji naše publike, rekao bih da je utakmica bila interesantna za gledanje. Za nas dodatni motiv, bila je činjenica da je tim Plane do danas bio neporažen. Pobeda je bitna, a nadam se da ćemo sa dobrim igrama nastaviti, i u preostala 3. kola nakon kojih nastupa zimska pauza“, rekao je Saša Vasiljević igrač KK „Srema“

„Čestitao bih svojim igračima na igri, naročito na odgovornoj I čvrstoj odbrani, kojom smo protivnika sveli na 61 poen, napad je mogao biti i bolji, ali dodatni motiv, koji je Saša već napomenuo, olakšao je unos energije u odbranu, dok je u napadu rezultovao brzopletošću. Želja nam je da ovakav odnos pokažemo i na gostujućem terenu, te da uz kvalitet pokažemo i karakter“, nakon utakmice izjavio je Ivan Smiljanić, trener KK „Srem“

Narednu utakmicu „Srem“ igra u nedelju 13. decembra u Belegišu protiv ekipe KK „DUNAV“ iz Starih Banovaca. Dunav trenutno ima pobedu više, tako da će sremski derbi imati i rezultatsku draž u borbi za bolji plasma pred zimsku pauzu.

Možda Vam se svidi i