Sremska Mitrovica – Na poziv Džudo kluba Rijeke, džudisti mitrovačkog Sirmiuma uzeli su učešće na prestižnom 12. Međunarodnom džudo turniru – Rijeka 2015 koji se održao proteklog vikenda u ovom hrvatskom gradu i ostvarili veliki uspeh.

U konkurenciji gde su učestvovali takmičari iz devet država sa 436 takmičara , uspeli su da osvoje tri medalje. Kod seniora prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji do 66 kg. osvojio je naš najbolji džudista Nenad Vukolić.

MILOS

Kod pionira najuspešniji je bio aktuelni prvak države od prošle nedelje Ognjen Trogrlić u kategoriji do 55 kg, a Miloš Pejaković u kategoriji do 66 kg. vicešampion države morao se zadovoljiti bronzanom medaljom. Odlično se borio i Miloš Radović u kategoriji do 42 kg ali se nije domogao medalje.

Takmičenje je imali i edukativni karakter. Po prvi put takmičari su imali strikno određene zadatke kako da vode mečeve, a sve u cilju edukacije mlađih takmičara. Nenad je imao zadatak da sve svoje protivnike pobedi na aktivnost, što mu je i uspelo, od tri borbe sva trojica su bila diskvalifikovana, jer je vršio toliki pritisak, agresivno vodio meč, sve vreme meča je bio dominantan, sa zadatkom da ne bude ni jednog sekunda ugrožen, što mu je uspelo. Sve zamisli trenera je ispoštovao, što je u ovoj fazi takmičenja potrebno.

OGNJEN

Pioniri su imali zadatak da demonstriraju zadatu tehniku od strane trenera, što su donekle i uspevali, ali su se više držali svoje proverene tehnike bacanja, koju najviše poznaju. Da bi shvatili kako se vodi borba lično su se uverili gledajući svog mlađeg trenera Nešu, i bilu su oduševljeni , shvatajući koliko moraju poboljšati svoje kretanje u meču, i biti dominantniji u odnosu na protivnika.

NENAD

Možda Vam se svidi i