Atletičari Sirmiuma osvojili pet medalja

Sremska Mitrovica – Na šampionatu Srbije za juniore, održanom u Beogradu, atletičari Sirmiuma osvojili su pet medalja.

Sjajan rezultat postigao je Miodrag Đokić, pobedom u skoku u vis preskočivši 2.07 metara. Time je izborio mesto u repezentaciji Srbije za predstojeće Prvenstvo Balkana u Rumuniji.
Ovaj rezultat nagoveštava visoke međunarodne domete juniora Sirmiuma.

Srebrnu medalju u bacanju koplja osvojio je Saša Babić bacivši koplje 55,68 metara i tako iznenadio sve favorite i popravio svoj lični rekord za čitavih 5 metara.
Nemanja Koviljac je bio treći u troskoku sa rezultatom 14,34 metara i ponovo se popeo na pobedničko postolje nakon operacije kolena.

Pravu senzaciju napravio je Ognjen Stojanović, koji je u trci na 100m osvojio bronzanu medalju sa novim ličnim rekordom 11,07 i potvrdio B normu za EYOF. Onače, ovaj mladi mitrovački sprinter je tri godine mlađi od svojih rivala.

sirmijum

Nije iznendila ni štafeta na 4x100m u sastavu: Aleksandar Macanović, Marko Blagojević, Saša Babić i Ognjen Stojanović ponovo su osvojili medalju, ovog puta bronzanu, rezultatom 44,22.

Od strane selektora juniorske reprezentacijie Miodrag Djokić pozvan je na prvenstvo Balkana za starije juniore koje će se održati narednog vikenda u Rumuniji dok će Ognjen Stojanović predstavljati Srbiju narednog vikenda u Sremskoj Mitrovici.

„Ovo su očekivani rezultati i plod stručnog rada u atletskom klubu Sirmium“ napominje sportski direktor kluba Goran Pavlović.

You May Also Like