Sremska Mitrovica – Juniorska ekipa Atletskog kluba Sirmijum načinila je istorijski uspeh pobedivši na Ekipnom šampionatu države u Beogradu. Tako će Mitrovčani naredne godine predstavljati Srbiju i Sremsku Mitrovicu na Kupu šampiona Evrope za juniore.

Bilo je to neizvesno i uzbudljivo takmičenje, možda i najkvalitetnije u poslednjih deset godina. Favorizovane ekipe Novog Beograda i Crvene Zvezde smenjivale su se u vođstvu tokom čitavog takmičenja da bi mitrovčani u poslednjoj trci štafeta ostvarili konačnu pobedu. Svi su dali doprinos ovoj istorijskoj pobedi. Postignuto je i nekoliko vrlo kvalitetnih rezultata.

шампиони (1)

Miodrag Đokić je preskočio 2,09 u skoku u vis i najvio da mu je mesto u Evropi. Nemanja Koviljac je u troskoku skočio 14,52m, Ognjen Stojanović na 100m 11,21 sekundi, Saša Babić u skoku u dalj 6,38m. Strahinja Miladinov na 110 m prepone 15,40, Milorad Džinović na 800m 1.58,00. Vredne bodove doneli su i Marko Blagojević na 400m i Uroš Petrić u bacanju kugle. Fenomenalan je bio Elzan Bibić, pojačanje Sirmijuma iz Novog Pazara koji je 3000m istrčao za 8.28,00 minuta. Štafeta Sirmijuma 4x100m u sastavu: Aleksandar Macanović, Saša Babić, Strahinja Miladinov i Ognjen Stojanović trčala je klupski rekord 42,73 sekunde.

„Ovo je rezultat stručnog i zajedničkog rada trenera Hodoba Gorana, Macanović Slobodana, Spajić Aleksandra i Krtinić Danila“, sa ponosom ističe šef juniorskog tima Goran Pavlović. Sirmijum putuje u Evropu, a pripreme za Kup šampiona Evrope već su počele.

Možda Vam se svidi i