Sremska Mitrovica – U subotu 22. februara na Međunarodnom plivačkom mitingu ,, MLADOST KUP,, u Banja Luci nastupilo je 393 plivača i plivačica iz 22 kluba iz Slovenije, Hrvatske, BIH i Srbije.
Boje Sremske Mitrovice branilo je dvoje plivača koji su u pet trka  osvojili pet medalja.

Najbolji mitrovački plivač i aktuelni juniorski prvak Vojvodine Miloš Starčević osvojio je dva druga mesta i to na 100m delfin sa vremenom 1:00,35, i na 100m slobodno sa novim ličnim rekordom 59:64.
Miloš je ovim rezultatom prvi Mitrovčan u istoriji koji je deonicu od 100 metra plivao ispod jedne minute. Tri medalje na ovom takmičenju osvojila je Lana Gavrilović (2004. godište) koja je bila druga na 100m delfin sa vremenom 1:37,53, a dva puta treća na 50m delfin (41:26) i na 50m. slobodno sa vremenom 37:82 čime je za čak dve sekunde popravila lični rekord.

Lana je predhodna dva vikenda nastupala na takmičenjima u Novom Sadu i Somboru i tamo je osvojila tri medalje u svojoj kategoriji.

Narednog vikenda u Novom Sadu održaće se Prvenstvo Vojvodine na kome će nastupiti desetoro članova PK ,,Sremska Mitrovica,, sa obzirom na visok nivo forme očekuju se nove i medalje.

Pored takmičarskog plivanja i ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata posebnu pažnju u radu, Plivački klub ,,SREMSKA MITROVICA,,  poklanja obuci neplivača i školi plivanja.

U subotu 1. marta na bazenu ,,PLAVA ZVEZDA,,  počinje prolećni kurs obuke neplivača i trajaće naredna tri meseca.

You may also like