Sremska Mitrovica – Na stadionu Crvene Zvezde proteklog vikenda, 14. i 15. juna su se okupili najbolji srpski atletičari, finalisti seniorskog Kupa Srbije, njih 12 po disciplini koji su u kvalifikacijama izborili nastup na finalu koje je ujedno bilo i izborno takmičenje, odnosno poslednja preovera pred Ekipno prvenstvo Evrope u Rigi 21. i 22. juna.

AK Sirmijum je u finalu nastupio sa 8 takmičara i svi su se visoko plasirali.

Najkvalitetniji rezultat je ostvarila srpska rekorderka Dragana Tomašević koja je pobedila u bacanju diska sa 59,35m, gotovo 25 m ispred drugoplasirane.

Trijumf za Sirmijum i učešće na Kupu Evrope je ostvario Vedran Samac u bacanju koplja rezultatom 73,35m.
U bacanju koplja Sirmijum je ostvario „hettrik“ – trostruku pobedu, jer je Branko Pauković imao drugi rezultat sa 69,85m, dok je Miloš Krsmanović bio treći sa 60,48m.

Treća mesta su ostvarile Sofija Babić na 100m prepone rezultatom 15.55 u svojoj prvoj seniorskoj sezoni, Dragana Tomašević u bacanju kugle sa 13,13m. Peta mesta u Srbiji izborili su Ilija Kovačević u bacanju kugle sa 12,81m, Vuković Uroš u skoku u dalj sa 6,61m i Nemanja Koviljac u troskoku sa 14,08m.

Vrlo uspešan nastup atletičara Sirmijuma koje nakon nastupa Tomaševićeve i Samca u Rigi na Kupu Evrope očekuje seniorsko prvenstvo Srbije u Novom Sadu 12 i 13. jula , pa 16. jula u Sremskoj Mitrovici internacionalni atletski miting Sirmium Pilum čiji je organizator AK Sirmijum, a pokrovitelji Grad Sremska Mitrovica uz podršku i pokroviteljstvo Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu .

Možda Vam se svidi i