Sremska Mitrovica – Tokom prošle nedelje u PSC “Pinki” održano je Gradsko prvenstvo u dečijoj atetici za učenike od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda.

Takmičenje je organizovala Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu u saradnji sa Sportskim savezom Grada Sremska Mitrovica, a tehnički organizatori bili su Bojan Komlenić i Miroslav Erak, iz AK „Srem“.

Učenici i učenice 1.-4. razreda osnovnih škola takmičili su se u ekipnom programu (8+2 izmene u svakoj ekipi), u sledećim disciplinama: štafetni poligon brzine i spretnosti, bacanje vorteksa, skok u dalj iz mesta („gde ja stadoh, ti produži“), bacanje medicinke i poligon izdržljivosti. Na takmičenju je nastupilo 16 ekipa u 4 uzrastne kategorije, ukupno 160 dece.

Učenici i učenice 5.-8. razreda osnovnih škola takmičili su se u pojedinačnom programu, u sledećim disciplinama: trčanje na 30m, bacanje loptice 500gr., skok u dalj iz mesta i trčanje na 300/400m. Na takmičenju je nastupilo 121 dete, u 2 uzrastne kategorije.

Ukupno je na takmičenju nastupilo 281 dete iz 6 osnovnih škola: OŠ „J. J. Zmaj“, OŠ „J. Popović“, OŠ „Sv. Sava“, OŠ „B.P.Pinki“, OŠ „S.B.Paja“ i OŠ „T.V.Lebarnik“.

1

2

3

4

5

6

7

You may also like