Prvenstvo Srbije u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola

Sremska Mitrovica – U utorak 25. novembra na bazenima SRC „Milan Gale Muškatirović“ održano je 49. Prvenstvo Srbije u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola na kome je nastupilo 1000 plivača iz 319 škola širom Srbije.

Kroz dva nivoa kfalifikacija na Gradskim i Okružnim prvenstvima ove godine na školskim takmičenjima u Srbiji nastupilo je preko 3000 takmičara što plivanje svrstava u red najmasovnijih školskih sportova u našoj zemlji.

Na Republičkom prvenstvu grad Sremsku Mitrovicu predstavljalo je 22 učenika koji su prikazali izuzetno konkurentno plivanje, a pritom i ostvarili pravi podvig osvojivši dve medalje.

1_Republicko_plivanje_Stevan_&_Lana

U konkurenciji učenika 5. i 6. razreda Stevan Sapun, učenik osnovne škole Jovan Popović, na 50 metara delfin stilom osvojio je treće mesto sa vremenom 32:83 i samo 30 stotinki mu je falilo da ponovi uspeh od pre dve godine kada je osvojio istorijsku medalju za mitrovačko plivanje i to zlatnu na 50 metara slobodno.

Drugu medalju takođe bronzanu u istoj disciplini na 50 metar delfin za devojčice od 1. do 4. razreda osvojila je učenica osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, Lana Gavrilović sa vremenom 38:72.

Pored njih dvoje najbolji rezultat od mitrovačkih plivača ostavrio je učenik 8. razreda osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ Luka Golubović koji je na 50 metara prsno u konkurenciji 33 plivača osvojio 6. mesto sa odličnim rezultatom 37:13 i samo ga je sekunda delila od medalje.

Uspeh mitrovačkih plivača u tome je veći kada se zna da je Sremska Mitrovica jedini Grad u Vojvodini i jedan od retkih u Srbiji koji uopšte nema bazen za plivanje, a da mitrovački plivači leti treniraju na reci Savi, a zimi se snalaze trenirajući po okolnim bazenima koji nemaju ni minimalne uslove za plivački sport.

You May Also Like