Održano prvenstvo Vojvodine u dečjoj atletici

Sremska Mitrovica – U nedelju 9. marta 2014. u dvorani Novosadskog sajma održano je prvo zvanično prvenstvo Vojvodine u dečjoj atletici.

Reč je o takmičenju za najmlađe starosne kategorije (one koje odgovaraju uzrastu I-II i III-IV razred osnovne škole) a takmičilo se u poligonu brzine, bacanju medicinke, skoku u dalj iz mesta, unakrsnim skokovima i u poligonu izdržljivosti.
Mladi atletičari AK „Srem“ su osvojili dve medalje.

Mlađa ekipa AK „Srem“(I-II razred) u sastavu Mila Miljković, Milana Simić, Teodora Dražin, Nikolina Balanac, Nina Karastanković, Strahinja Filipović, Vuk Marinković, Uroš Blagojević, Dražen Begović i Jovan Kovačić osvojila je zlatnu medalju sa 19 od mogućih 20 bodova ispred ekipe novosadske „Vojvodine“ (15 bodova) i subotičkog „Spartaka“ (11 bodova).

Ekipa uzrasta III-IV razred u sastavu Sara Berok, Mila Marinković, Anđela Simić, Vanja Popović, Natalija Krstić, Vukašin Klincov, Vuk Šuman, Antonije Šimonjik, Miloš Karolić i Danilo Mitrović osvojila je drugo mesto. Pobedila je novosadska „Vojvodina“ sa 18 bodova, Drugi je bio AK „Srem“ sa 14 bodova a treći je bio subotički „Spartak“ sa 10 bodova.

Održavanjem ovog takmičenja otvara se nova stranica u istoriji vojvođanske atletike a AK „Srem“ je odigrao veliku ulogu u ispisivanju prvih redova te istorije.
Ove godine očekuje se i održavanje prvog prvenstva Srbije za ovaj uzrast.

You May Also Like