Sremska Mitrovica – Prema očekivanju, na Seniroskom prvenstvu Srbije koje je održano za vikend u Novom Sadu, mtirovački atletičari ostvarili su zapažene rezultate.

Dragana Tomašević i Vedran Samac su neprikosnoveno i ove godine poneli šampionske titule, Dragana u disku sa 60,98m i Vedran u Koplju sa 75,01m.

Srebrnu medalju u bacanju koplja je osvojio Branko Pauković sa 69,75m, rezultatom koji ga pored Samca takođe uvrštava u srpski tim za seniorsko prvenstvo Balkana. Radosna vest za mitrovačke ljubitelje atletike je i bronzana medalja u troskoku mlađeg juniora Nemanje Koviljca.

Uspešne nastupe su imali i Miloš Krsmanović četvrtim mestom u bacanju koplja, Ilija Kovačević petim mestom u bacanju kugle, Sofija Babić u trci na 100m prepone i skoku u dalj i Uroš Vuković u skoku u dalj.

Seniorsko prvenstvo Srbije u atletici održano u Novom Sadu je dalo karakter tekuće atletske sezone i uvid u stanje srpskih atletičara. Najzvučnije domaće atletsko takmičenje, pored finala Kupa Srbije za seniore je kao i obično održano na kraju domaće seniorske sezone obzirom da posle njega nastupe imaju jedino seniorski reprezentativci poslednjeg vikenda jula na seniorskom prvenstvu Balkana.
Kako je savezni kapiten Slobodan Popović izneo, seniorsko prvenstvo Srbije je jedno od takmičenja koja se posmatraju za izbor seniorskog tima za prvenstvo Balkana u Rumuniji koje od ove godine nema ekipni karakter nego pojedinačni, što praktično znači da će na istom pravo učešća dobiti samo kvalitetni takmičari, i više njih u istoj disciplini, dok sportisti sa nezdovoljavajućim rezultatom, bili oni i prvaci Srbije neće bitu prijavjeni za Balkanski šampionat.

Možda Vam se svidi i