Završnica Kupa Srbije FK Radnički – FK Inđija

Sremska Mitrovica – U sredu, 4. septembra na stadionu u Hesni, sa početkom u 16:00 časova igra se kup utakmica između domaćina, mitrovačkog Radničkog i Inđije, člana Prve lige Srbije. Pobednik ove utakmice plasiraće se u 16 – finale Kupa Srbije. Nastavak takmičenja u završnici Kupa Srbije igra se 25. septembra, gde su u šeširu 16 timova iz Super lige, trenutno najboljih fudbalskih klubova u državi.

Mitrovački Radnički je u dosadašnjoj istoriji osvojio šest pehara u kup takmičenjima. Najveći uspeh u Kupu postignut je davne 1936. godine, kada su Hesnerci osvojili Kup Radničkih sportskih klubova Kraljevine Jugoslavije. Tada je u Splitu pred četiri hiljade gledalaca deklasiran i pođeđen Radnički fudbalski klub Split, jedan od najboljih tadašnjih klubova u državi. Posle te utakmice izbila je veilka tuča, jer su domaći navijači vređali igrače Radničkog koji su u timu imali 9 igrača Nemaca.

Na sledeći pehar čekalo se 15 godina, 1961. godine Radnički je savladao Jedinstvo iz Stare Pazove i osvoji prvi Kup Srema, 1967. godine osvojen je drugi Kup Srema, kada je savladan gradski rival FK Srem, 1974. i 1976. godine osvojena su dva opštinska kupa, a
1974. godine pobeđen prvi tim FK Srema. Zanimljivo je da je 1976. godine u polufinalu Radnički prvo izbacio prvi tim Srema, da bi u finalu savladao i drugi tim Srema i tako osvoji kup mitrovačke opštine.

Na treći Kup Srema se čekalo 44 godine kad je 2010. godine u Inđiji savladan Borac iz Surduka.
Poslednji pehar koji krasi vitrine radničkog kluba u Hesni je Kup Vojvodine, osvojen ove godine, kada je u Feketiću pobeđen domaći tim Jadrana.

U sredu u Hesni se očekuje veliki spektakl, pune tribine i utakmica koje ima posebnu važnost i značaj za oba tima. Radnički će nastupiti u kompletnom sastavu. Povređenih i kažnjenih nema. Igrači, stručni štab i uprava kluba je spremna za ovu istorijsku utakmicu.

Pročitajte još