Uspeh mitrovačkih plivača

Sremska Mitrovica – Međunarodni plivački miting mlađe uzrasne katergorije na 25 metara „Poletarac 2013“ uspešno je održan na bazenu sportskog centra na Klisi u Novom Sadu. Izvanredan nastup imali su mitrovački plivači koji su nastupili pod novim imenom PK ,,Sremska Mitrovica” i ovom prilikom osvojili 11 medalja.

U organizaciji plivačkog kluba”Novi Sad”, miting je okupio 563 takmičara iz 29 domaćih klubova kao i plivače iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Mitrovčani su na mitingu pokazali odlične rezultate, a medalje su osvojili: Aleksandra Nikolić – 3. mesto na 50 metara prsno , Stevan Sapun ( mlađi pionir) – 2. mesto na 50 metara slobodno i 3. mesto na 50 metara delfin, Ivan Jovanović (kadet) drugo mesto na 50 metara delfin , Lana Gavrilović 3. mesto na 100 metara delfin, Iva Bogdanović 3. mesto na 50 metara slobodno, Ana Plavšić 2. mesto na 50 metara prsno, Luka Golubović 3. mesto na 50 metara prsno, Popov Kosta 3. mesto na 50 metara leđno i najuspešniji mitrovački plivač Miloš Starčević 2. mesto na 50 metara delfin i 3. mesto na 100 mesto delfin.

Pored njih za PK ,,Sremska Mitrovica,, odlične rezulte isplivali su još i Zoran Bukorac, Kristina Uzelac, Sara Gavrilović, Ivan Roman, Stefan Galić,Ognjen Ostojić, Ognjen, Uroš Ćulibrk i Ana Popov kojoj je ovo prvo zvanično takmičenje.

Prema rečima trenera mitrovačkog plivačkog kluba “Sremska Mitrovica” Aleksandra Gavrilovića, klub će nastaviti da postiže uspehe i da sa ponosom predstavlja grad Sremsku Mitrovicu u zemlji i inostranstvu i, a nadaju se, kako dodaje, da će se uskoro ostvariti i ideja o otvaranju novog bazena u Mitrovici što će doprineti lakšem treningu mitrovačkih plivača.

You May Also Like