Sremska Mitrovica – Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice u utorak 17. decembra u Gradskoj Kući u Sremskoj Mitrovici, održao je svoju redovnu izbornu Skupštinu.

Skupštini je prisustvovalo 46 delegata i članova kluba, koji su posle 4 godine izabrali novu upravu kluba i novi nadzorni odbor.
Skupštinu kluba je otvorio i vodio Saša Bugadžija, dosadašnji potpredsednik kluba.

Finansijski izveštaj podneo je sekretar Marinko Plavšić, koji je izneo da je klub za četiri godine uspešno poslovao i da klub trenutno nema dugovanja i da ima stabilnu finansijsku situaciju.

Sportski direktor Saša Stojković, prvo je pohvalio rad predsednika Gorana Matića i za protekli četvorogodišnji period i rekao je da ima više ovakvih predsednika u fudbalskim klubovima Srbije, fudbal u našoj zemlji bi bio na mnogo većem nivou.

Stojković je izneo da je Radnički sa ovom upravom u zadnje 4 godine postigao najveće sportske uspehe u svojoj istoriji od 15. aprila 1922. godine. FK Radnički je posle 44 godine ponovo osvojio Kup Srema, posle 46 godina Hesnerci su se vratili u Treću ligu, a po prvi put u istoriji 2013. godine osvojili su Kup Vojvodine i plasirali se u 16-finala Kupa Srbije.

U gradskom derbiju 2012. godine deklasirali su gradskog rivala FK Srem, sa 3:1 a Hesnerci su definitivno preuzeli primat u mitrovačkom fudbalu, i centar mitrovačkog fudbala sa Promende prebacili u Hesnu.

Za zasluge u proteklom periodu za razvoj i prosperitet Radničkog, zlatnu plaketu dobio je Slobodan Bata Lakatoš, najstariji član kluba, koji je neprekidno 70 godina u Radničkom od davne 1953. godine. Zlatnu plaketu dobio je i Saša Umetić predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Sremska Mitrovica za doprinos razvoju kluba.
Predsednik kluba i članovi skupštine su se zahvalili gradonačelniku Branislavu Nedimoviću na velikoj pomoći i podršci FK Radnički i ostalim fudbaskim klubovima.

Na predlog Dragoljuba Lončarevića za novog predsednika mitrovačkih crveno-belih jednoglasno je izabran dosadašnji predsednik Goran Matić, kome su delegati ukazali poverenje da još 4 godine vodi hesnerski klub.

Novi predsednik kluba u svom obraćanju članovima skupštine, obećao je da će Radnički zaigrati u višem rangu takmičenja, da će se modernizovati pomoćni teren i izgraditi novi savremeni objekti na stadionu. Posebna pažnja će se posvetiti omladinskoj školi fudbala, gde će se pronaći mesta za veliki broj talentovane dece koji treniraju pod okriljem FK Radnički.

Na predlog predsednika kluba izbrana je nova uprava kluba u kojoj su: Podpredsednik Saša Stojković i članovi uprave: Dragoljub Lončarević, Jovica Milovanović, Miodrag Mirkov, Petar Samardžić i Nenad Milovanović.

U nadzorni odbor su izabrani: Zoran Maksimović, Slobodan Bata Lakatoš i Željko Novaković.

 

unnamed (1)

 

 

unnamed

 

 

unnamed (2)

 

Stević Jovica

Možda Vam se svidi i