Sremska Mitrovica – Sirmium Legionaries su treći put za redom šampioni Flag lige Srbije. Srbija je 29. juna dobila novog-starog šampiona Srbije u beskontaktnoj verziji američkog fudbala, a to su mitrovački Legionari.

Finalni turnir Flag lige Srbije odigran je u Jagodini i Legionari su odbranili titulu. Šest timova Srbije, Sirmium Legionaries, Inđija Indians, Vukovi Beograd, Kraljevo Royal Crowns, Jagodina Strawbery Celts i Bor Golden Bears, bili su raspoređeni u dve grupe, čiji su se pobednici sastali u finalu.

Drugoplasirani su igrali meč za III mesto, a trećeplasirani za V. Legionari su prvo savladali ekipu domaćina Strawbery Celts-e, zatim Bor Golden Bears-e, i tako zauzeli prvu poziciju u svojoj grupi.

U finalu su se sastali sa starim rivalom, Inđija Indians-ima. U regularnom delu utakmice, rezultat je bio nerešen 20:20, a čak su dva produžetka bila potrebna da Legionari zabeleže pobedu. Konačan rezultat 32:26, doneo je timu iz Sirmiuma šampionsku titulu.

To je veliki uspeh, još jedan pehar u klupskim vitrinama i zlatne medalje igračima Dumančić Darku, Hovanec Luki, Tramošljika Aleksandru, Ivić Vuku, Kotarlić Vasi, Mačkić Tomislavu, Vrščaj Marku, Milanović Milanu, Miražić Marku, Jovanović Slobodanu, Mirković Bojanu, Stević Darku i trenerima Nešković Pavlu, Štabler Darku i Lončarević Zoranu.

You may also like