„Radnički“ protiv „Donjeg Srema“

Sremska Mitrovica – Na stadionu u Hensi u sredu,25. septembra u 16:00 časova sastaće se domaći Radnički, član Srpske lige, i Donji Srem, član Super lige Srbije, i trenutno najbolji fudbalski klub u Sremu. Pobednik u ovo utakmci plasiraće se u 8 – finala Kupa Srbije, među 16 najboljih klubova u državi.

Kup utakmice uvek su donoslile iznenađenja. U ovoj utakmici gostujući tim iz Pećinaca je apsulutni favorit. Rezultat Pećinčana koji su odigrali nerešeno 2:2 sa Crvenom Zvezdom u Beogradu u nedavnom prvenstvenom susretu, govori dovoljno o snazi, ugranosti i kvalitetu Donjeg Srema.

Hesnerski tim će pokušati u ovoj istorijskoj utakmici da priredi iznenađenje i obraduje svoje verne navijače i plasira se u 8-finala Kupa. Izbaranici Dragana Mojića i Željka Karanovića su spremni i orni za ovu utakmicu. Povređenih i kažnjenih nema. Radnički nema šta da izgubi u ovoj utakmici.

U prethodnim godinama Radnički i Donji Srem su odigrali dosta prvenstevnih utakmica u Sremskoj i Vojvđanskoj ligi. Utakmice između ova dva kluba su uvek obilovale iznenađenjima i teško je bilo prognozirati ishode ovih utakmica.

Ova dva kluba su do sada u 11 prvenstvenih sezona odigrali 22 utakmice. Radnički je pobedio u 8, nerešeno je bilo u dve, a Donji Srem je pobedio u 12 utakmica.
Poslednji prvenstvni susret je odigran je pre četri godine, 2008/09 u Vojvođanskoj ligi Zapad u Pećincima 2009. godine kada je Donj Srem pobedio sa 4:0.
Prvi prvevenstveni susret izmđeu ova dva kluba odigran pre 40 godina je u Sremskoj ligi 1972/73 u Hesni i rezultat je bio 1:1.

Poslednje tri kup utakmice u Prigrevici, Feketiću i sa Inđijom Radnički je dobio posle boljeg izvođenja penala. Dali će i u ovoj utakmici pobednika odlučivati jedanajsterci, znaćemo za dva dana. Ipak prvotimci Radničkog su na poslednjem treningu sat vremena vežbali izvođenje jedanjsteraca.
Stručni štab i fubaleri Radničkog su sigurni u jedno. Ako uspemo da utakmicu privedemo kraju i dođe do izvođenja jednajsteraca, Radnički će igrati u 8-finala Kupa Srbije.

Stević Jovica

You May Also Like