Sremska Mitrovica – U nedelju, 17. februara u Somboru održan je Međunardni plivački miting ,,III ZIMSKE ČAROLIJE,, na kom je nastupilo 362 plivačice i plivača iz 22 kluba iz Hrvatske, BiH, Mađarske Rumunije i Srbije.

Plivački klub ,,OAZA,, nastupio je sa deset plivača od kojih je ovog puta najuspešnija bila Lana Gavrilović koja je u svojoj kategoriji u konkurenciji 17 plivačica osvojila drugo mesto na 50 metara prsno sa vremenom 52.31.

Pored nje, medalju je osvojio i Bogdan Sapun koja je u svojoj kategoriji u konkurenciji 9 plivača osvojio treće mesto na 50 metara leđno sa novim ličnim rekordom 51:86.

Pored njih za PK ,,OAZA,, na ovom takmičenju nastupili su još :Stevan Sapun, Kosta Popov, Sara Gavrilović, Kristina Uzelac, Anja Vidović, Jovan Radmanović, Ivan Roman i Ognjen Ostojić.

Uspeh je utoliko veći kada se zna da u Mitrovici jedini postojeći bazen radi samo 5 meseci godišnje, a da za sve ostalo vreme plivači PK ,,OAZA,, putuju tri puta nedeljno na bazen u Vrdnik gde se radi u gotovo nemogućim uslovima.

You may also like