Sremska Mitrovica – Na seniorskom prvenstvu Srbije u Novom Sadu, atletičar Sirmiuma Vedran Samac je u bacanju koplja hicem 76.72 , ubedljivo trijumfovao i najavio ozbiljan pohod ka olimpijskoj normi. Samac je već u prvom hicu ostvario pobednički rezultat, ali je obzirom na veliki broj kopljaša  u prve tri serije  izgubio ritam da bi se u poslednje dve serije kada je ostalo osam najboljih delimično povratio i ostvario još dva hica  na daljinama  74-75m .  Ohrabruje ritam dobrih poslednjih Vedranovih takmičenja obzirim da je  početkom meseca na finalu seniorskog kupa ostvario rezultat blizu 75m, a nekoliko dana kasnije na međunarodnom atletskom  mitingu u Zenici 75.94m .  “B “olimpijska norma  koja bi Samca odvela u London iznosi 79.50 m, poslednji rok za ostvarenje je 8.jul, te se u Sirmijumu nadaju da bi Klub u sledećih dvadesetak dana mogao dobiti još jednog putnika za London pored  Dragane Tomašević.

Drugu  medalju za Sirmium na seniorskogm prvenstvu  Srbije ostvojila je Dunja Jeneckov drugim mestom u skoku u vis sa preskočenih 166 cm  ostvarenih sa svega dva meseca treninga posle trogodišnjeg otsustva sa atletske scene usled sportske povrede  i  rođenja kćerke.

Branku Paukoviću je bronzana medalja u bacanju koplja izmakla za nekoliko santimetara,  dok je Dragan Gmizić u bacanju kladiva osvojio 5. mesto.  U finalu seniorskog prvenstva Srbije  su nastupili i  Miloš Krsmanović u bacanju koplja i Ilija Kovačević u bacanju kugle osvajanjem  sedmih  mesta u Srbiji.    Srpska olimpijka Dragana Tomašević nije nastupala obzirom da se nalazi u Hrvatskoj  na  pripremama pred seniorsko prvenstvo Evrope.

Crnogorska rekorderka u bacanju koplja, Amela Feković, dvojno registrovani  član  Sirmijuma je u nedelju takmičeći  na seniorskom prvenstvu Crne Gore u Baru nakon poslednjih priprema ostvarenih u Mitrovici   još jednom popravila Crrnogorski rekord, ovaj put za gotovo 3m bacivši 46.62m. Fekovićeva je trenirajući u kopljaškoj grupi Sirmiuma od 2011 . svoj i nacionalni rekord Crne Gore popravila za gotovo 10m .

You may also like